חוסר אמון בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 05.08.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
בעית אמון...?
05.08.2010 • 11:07

שלום,
בת35, נשואה מזה 10 שנים.לפני מס' חודשים במקרה עליתי על מס' התכתבויות "בעייתיות" בין בעלי לעובדת שלו.ששאלתי אותו לפשר העניין הוא נשבע שלו היה בינהם כלום, ואולי נסחף עם פלרטוט מילולי.יותר מכך, הוא ביקש ממנה להפסיק ומאז אכן יש הפוגה.העניין הוא שקשה לי להרפות מחשבתית. מהעניין... יש לי הרגשה שהוא לא היה כ"כ כנה איתי מצד אחד ומצד שני פעמיים שוחחנו על הנושא ובפעמיים האלה הוא הכחיש וטען שהמשפחה ואני חשובים לו מכל.שאלתי היא האם לפתוח את הנושא שוב ולדבר על הקשיים שלי או לתת לזמן לעשות את שלו.?איך לפתור את העניין עם עצמי ואיתו?תודה .

ד"ר אורן חסון
אמון, חוסר אמון, וחיים טובים...
06.08.2010 • 00:30

אנונימית יקרה,
השאלה שלי היא מדוע אינך מאמינה לו. כלומר, האם זהו חוסר אמון בסיסי, הנוגע לבגידות רומנטיות, שקיים אצלך מאז ומתמיד, ולכן את חשדנית במיוחד, או שזה משהו בתגובות שלו שלא מאפשר לך שקט, כי הוא באמת מורח אותך. את צריכה לנסות להעריך זאת כך או כך.אבל גם... את צריכה לקחת בחשבון שאם הוא אי פעם ירצה לבגוד בך, הוא יוכל. ולכן, אולי זו דווקא סיבה להרפות, אלא אם יש לך ראיות ברורות יותר. כי את לא יכולה כל הזמן לעמוד על המשמר, וזה גם לא רצוי, כי חייך לא יהיו חיים כך. לפעמים עדיף לתת אמון, ואולי להיפגע אם יקרה משהו, מאשר לא לתת אמון כל החיים, ולהיפגע באופן מתמיד מהחיכוכים והויכוחים. וגם זו נקודה למחשבה.כך שאם זה עדיין מפריע לך, את יכולה לפתוח את זה איתו, ובתנאי שתגידי לעצמך שכל עוד אין לך משהו חדש, את עוזבת את הנושא לגמרי, ומשתדלת להסיח ממנו את דעתך. אחרת חיי שניכם לא יהיו חיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083