התמכרות: מה לעשות?
נוי
בעיית אמון
⌄
צהריים טובים דר' אורן,אני וחבר שלי עברנו לגור ביחד לפני כחצי שנה, ואז גיליתי שיש לו פטיש לרגליים.הוא נכנס לפורומים ואתרים של מין ופטיש כפות רגליים וגם שומר בתקיות במחשב.אנחנו מאוד פתוחים ביחסי המין, ואני משתפת פעולה עם הפטיש שלו, לפעמים אנחנו גם רואים פורנו ביחד.אבל מישום מה, למרות הפתיחות, אם היתי שואלת אותו אם הוא ראה פורנו, או תמונות של כפות רגליים, הוא היה משקר ומכחיש. הכנות מאוד חשובה לי, ודיברתי איתו על הנושא מספר פעמים, בשיחה האחרונה הצבתי אולטימטום- או כנות מלאה או פרידה. הוא בחר בכנות.הוא משתדל להיות גלוי יותר בעניין ולשתף אותי יותר. אבל עדיין הוא שומר תקיות נסתרות במחשב, נכנס לאתרים מבלי להגיד. אני יודעת לזהות מתי הוא משקר, וכשאני בודקת בהסטוריה במחשב שלו, אני צודקת. אני מרגישה מיזה נבגדת וחסרת אונים.מה אפשר לעשות בעניין? איך אפשר להגיע איתו לכנות בעניין?תודה מראש על העזרה.
ד"ר אורן חסון
התמכרות?
⌄
נוי יקרה,
עושה רושם שעשית את הדברים הנכונים. מצד שני, עושה רושם שהוא נוטה לעשות זאת יותר ממה שאת אוהבת שהוא עושה, או לפחות יותר ממה שהוא מעריך שתהיי מוכנה לו, ולכן הוא מסתיר. אולי כי הוא מבין שהוא מכור לזה ברמות, ושלא תסכימי לזה ברמות הללו. לכן, אני לא בטוח שתוכלי להגיע לכנות שאת רוצה בעצמך, ללא סיוע מקצועי, שזה אומר טיפול פרטני, או רצוי אפילו זוגי, שאז למטפל תהיה גם הביקורת שלך. כאשר מדובר בהתמכרות למשהו, זה יכול להיות חשוב, כי אחת הנטיות של מתמכרים היא להסתיר, מהבושה, או כדי שלא להפגין חולשה, או כדי שירדו מהם. וזה קורה גם מול המטפל. אם תעשו זאת ביחד, יש סיכוי להתקדמות מהירה יותר, כי את תהיי הביקורת. אבל זה דורש ממך מחיר (ונדמה לי את משלמת אותו, לפחות באופן חלקי, כבר עכשיו).
נוי
התמכרות?
⌄
תודה דר' על העצה.אבל הבעייה היא שהוא לא יסכים ללכת לשום טיפול זוגי, כי כמו שאמרת, הוא לא מודה בכלל שיש בעייה.האם יש משהו שניתן לעשות ללא התערבות חיצונית, לפתור את זה ביננו??תודה מראש.