כעס ומשפחה: איך לשחרר את עצמך

תאריך פנייה: 01.02.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילך
נמאס!
01.02.2007 • 12:19

שלום
דר',כבר כתבתי לך בעבר על כך שבעלי רב עם אימו והם לא מדברים. עד שהם נפגשו במקרה ודברו כאילו דבר לא קרה. ומאז הוא הספיק להיפגש איתה עוד פעמיים ואף החליף להם מכשיר חשמלי בבית. אני כעסתי!!!!!!!! נמאס לי!!!!!!! האמא המגעילה שלו אף פעם לא התייחסה אלי יפה- קללה אותי ואת משפחתי וגם את בנה והוא ממשיך להיפגש איתה. אמרתי לו שלפחות תתקשר, תתנצל כמו שצריך. אבל הוא אמר שזה מה יש. ולא ניתן לשנות אותה. ואני אוכלת את עצמי מבפנים- איך הוא יכול לראות את הפרצוף שלה אחרי שהיא השפילה אותו, אותי ואת משפחתי.חשבתי לעצמי שאם זה היה ההפך הייתי דורשת מהוריי להתנצל! רק המחשבה שאני כמו מפגרת בבית והוא שם- אתה מבין את גודל ההשפלה!? מה אני אעשה. הוא לא רוצה לדבר על זה והולך לחדר ומתעלם ממני. רע לי מאוד, למה אני צריכה את זה???? היא הורסת את הקשר בינינו וגורמת לי לרע גם כשאני לא בקשר איתה. מה אני עושה עכשיו? איך שהורים הורסים לילדיםתודה לתגובתך, לילך

ד"ר אורן חסון
הורסת לעצמך, כי לא יכולה לסלוח
03.02.2007 • 01:00

לילך יקרה,
שאלת אותה שאלה ממש, ועניתי לךכאן. מה שקורה לך הוא שהכעס שלך הוא זה שמאפשר לאמא שלו לנהל לך את החיים, אפילו מבלי שאת פוגשת בה. זה הכעס שלך. אם תשלטי בכעס שלך, אמא שלו תפסיק לשלוט בך. זו משוואה פשוטה: רע לך? את צריכה להפסיק לכעוס. את לא יכולה? לכי לטיפול כדי ללמוד לעשות זאת. כרגע, את היא זו שהורסת לעצמך בגלל שאת לא יכולה לסלוח או לשכוח.לכי ללמוד לעשות זאת, אחרת תמשיכי ותישארי באות מצב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083