כסף וילדים: איך להתמודד?
רונה
אמון
⌄
דר' אורן שלוםאני גרושה מזה 8 שנים וחיה בביתי עם בתי הסטודנטית בת 21 והחבר הגרוש שקטן ממני בשלוש שנים(חיים כ-4 חודשים) והחודש נחגוג שנה ביחד.יש לו 2 ילדים בני 8-10 ןהוא מאד קשור אליהם וגם אני אוהבת אותם והם אותיהחבר חיזר אחרי במשך כשנתיים וחצי ואוהב אותי מאד והיום אנחנו ביחד.היו לו גירושים מכוערים שאיבד לדבריו הכל וגר אצל הוריו עד שעבר לגור איתי.לפני כמה חודשים טען שיש לכל אחד מילדיו יש חסכון וגם לו יש כסף בצד שרשום על שם אחד ממשפחתו -כנראה אימו.שילשום היה לנו ויכוח והוא עד היום מכחיש בתוקף שהוא אמר זאת וטען שאין לו בכלל כסף ואין לי זכות לשאול אותו מה יש לו ואני כנראה נמצאת איתו בגלל שיש לו כסף מה שזה מגוחך בעיני כי מעולם לא עיניין אותי עניין הכסף, מעולם לא שאלתי ולא הייתי שואלת אלא אם כן הוא שיתף.יש לי הרגשה שהוא סיפר למשפחתו ונזפו בו על האמון שנתן בי והוא חזר בו.אני מרגישה פגועה שאין לו אמון בי. הוא כל הזמן דיבר על מיסוד הקשר ואיך אפשר לבטוח באדם כזה?היום הוא לא כל כך מדבר על מיסוד הקשר ומדי פעם הוא זורק משפט שאם נמסד את הקשר הוא יקח את הילדים אליו.הוא משתתף איתי בהוצאות הבית ואני מרגישה שהוא בסך הכל הוגן איתי עד שזה מגיע לנושא הכספי.האם לעזוב את הנושא?אמרתי לו שאני לא מאמינה שאין לו ושלא יתכן שאדם משתף את בת זוגו ואחר כך טוען שאין לו כלום.טענתי שימשיך להכחיש ואני בדעה שיש לו והוא מסתיר.נושא הכסף הוא בעייתי בגלל גרושתו שסחטה ועדיין סוחטת אותו בגלל אהבתו לילדיו.האם להמשיך לגור איתו או להגיד לו שאני רוצה פסק זמן?לא יודעת מה לעשות, אוהבת מאד אבל פגועה מאד על חוסר הבטחון שלו בי.בכל שאר הנושאים הוא משתף אותי בהכל וסומך עלי- מה קרה פה?אם אניח לנושא האם אי פעם יאמר את האמת או שזה אבוד וכעת הוא יתבצר יותר בעמדתו?- הוא ממש הרים את קולו וצעק שאין לו ואמרתי שזה עוד יותר מסגיר אותו
ד"ר אורן חסון
לכבד את חולשותיו
⌄
רונה יקרה,
בהחלט יכול להיות שענייני הכספים, וכנראה בעיקר אלו הנוגעים לילדיו, הם עניין כאוב, לאחר שנפגע קשה מגרושתו. אם זה חיסכון לילדיו, אולי על אחת כמה וכמה שהוא מגונן עליהם, ולכן הוא צריך להבין שבין אם יש להם חיסכון ובין אם לאו, את לא מאיימת על זה, וזה לא משהו שאי פעם תרצי, בכל מקרה ובכל תנאי. אם כל יתר העניינים איתו טובים, והוא משתתף איתך בהוצאות, אז עזבי את כל הנושא. הניחי לו להגן על ילדיו. זו זכותו. וגם אם את יודעת שהוא יכול לבטוח בך, ולכן נפגעת כשהוא לא, בנושא הזה עדיף לכבד את רצונו, ואולי אפילו את חולשותיו, ולגלות אורך רוח. אחרי הכל, זה לא מגיע מתוך אגואיזם לעצמו. אלא אם את לוטשת עיניים לכסף הזה וחושבת שמתישהו אולי תהיה לך הצדקה להשתמש בו, ובעיקר כאשר הילדים יגורו אתכם באופן קבוע...