בעל חוזר מאוחר - מה עושים?
אורנה
אך שומרים על אש ביחסים
⌄
אני נשואה 9 חודשים... ובהריון.(אנחנו גרים אצל ההורים)אני מרגישה שהמע' יחסים שלנו תקוע אם לא יותר גרועה.אנחנו יחד בקושי פעם בשבוע. הוא חוזר כל ערב מהעבודה מאוד מאוחר שזה אומר מקלחת לאכול ולישון.כל פעם שאני מדברת איתו על זה תמיד יש לו תשובות לכל מקרה ספציפי..... והכי גרועשלא טוב לי. אלו לא חיי הנישואים שרציתי שיהיו לנו.אני לא מצליחה לשנות כלום. הוא מבחינתו הכל בסדר גמור מצויין- מושלם!מה לעשות???אורנה.
ד"ר אורן חסון
כשאין זמן להצית גפרור
⌄
אורנה יקרה,
השאלה שלך לא לגמרי ברורה, ולכן אני יורה לכמה כיוונים. לא ברור לי מדוע הוא חוזר בשעה כל כך מאוחרת. האם זה בגלל שהוא עובד קשה, ומנסה להשיג כסף כדי לצאת משם לדירה משלכם? או אולי זה משום שהוא מבלה לאחר שעות העבודה בפאבים? או משום שהוא לא מסתדר עם ההורים שלך? כך או כך, אני מניח שזה גם לא חיי הנישואים שהוא רצה, ואולי הוא עובד קשה כדי לשנות.אני מתקשה להאמין שמבחינתו הכל בסדר גמור ומושלם. אולי הוא אומר זאת, אבל הוא בוודאי לא מרוצה מכך שלך רע. אבל כל עוד אני לא יודע מה האלטרנטיבות, אני לא יכול לומר לך אם הוא גיבור שמוכן לעבוד קשה למען עתיד הזוגיות והמשפחה שלכם, או אם הוא בן זונה שיוצא לפאבים ומשאיר אותך לבד בבית, או אם את מפונקת שלא יודעת להעריך את מה שהוא עושה למענך. אני מציע שתשקלי היטב את האפשרויות השונות. חשבי לא רק על עצמך אלא גם על הצרכים שלו והמטרות שלו, ותנסי להבין מדוע זה חשוב לו. אולי זה יעזור לך לפתוח איתו שיחה טובה שבה תתחילו לראות אור בקצה המנהרה. אם הוא יראה שאת מבינה אותו, ייתכן שהוא יהיה מוכן גם להבין אותך וללכת לקראתך, אם הדבר אפשרי. כל עוד את רק מקטרת ובאה בטענות, סביר שהוא נאטם ומרגיש קורבן.