כסף ואהבה: מה באמת השאלה?

תאריך פנייה: 11.09.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ניב
האם האהבה באמת מספיקה?
11.09.2011 • 15:19

הייאשתי לעתיד ואני עלינו על שרטון, יש לנו בעיה מאוד קשה בעניין כספי ומאוד קשה לנו להסתדר ככה. אנחנו רוצים לתכנן את חתונת חיינו כי כמו רוב האנשים אנחנו מאמינים שמתחתנים פעם אחת!אבל יש לנו בעיה, ההורים שלה לא תומכים בקשר שלנו (מסיבות שלא אפרט) ולא תומכים בנו כספית, אני בדיוק פוטרתי ובואו נגיד שאנחנו לא ממש יכולים לסמוך על ההורים שלי כי מצבם הכספי לא מאוד מאפשר פרגון בנושא.אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות וכתוצאה מכך אנחנו רבים המון, לדחות את החתונה לא ממש מסתדר לנו וכרגע הזוגיות שלנו רק נפגעת מזה.איזה פתרונות יצירתיים יש כדי לצאת מהבוץ??

ד"ר אורן חסון
מה בדיוק השאלה?
12.09.2011 • 21:37

ניב יקר,
ראה, אתה אומר שאתה והיא רוצים משהו מאד, אבל לא יכולים, כי אין לכם מספיק כסף. לכן, אפשרות אחת היא שתוותרו על מה שאתם רוצים, ותחפשו משהו אחר שאתם יכולים להסכים עליו ואפילו לרצות אותו שעולה פחות, אבל יהיה מרגש לא פחות. האפשרות היחידה האחרת היא לגייס כספים – ואני באמת לא האדם המתאים שיגיד לך איך לעשות כסף מחתונה. אבל עוד לפני זה, שאלו מסביב ובדקו את העניין הכלכלי. למיטב ידיעתי יש זוגות רבים שהרוויחו במתנות החתונה יותר משהפסידו בהוצאות.אבל, אז אתה נותן את הכותרת הבאה לפנייתך: "האם האהבה באמת מספיקה?", ואני תוהה אם אתה לא מחפש תרוץ לצאת משם... בדוק היטב מה אתה רוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ניב
מה בדיוק השאלה?
13.09.2011 • 15:47

אני מאוד רוצה להיות שם.אני פשוט מפחד, כי יוצא שדווקא לקראת החתונה אנחנו רבים פשוט הרבה, ולא יודעים איך לצאת מזה. אנחנו רוצים לתכנן חתונה מפוארת אבל אין לנו את הכסף לזה וזה בינתיים גורם להרבה קרעים בזוגיות.בעיקרון הציעו לנו מהבנק שלנו (מזרחי) מעין פיקדון כזה לחתונה לשנתיים שיכול מאוד להתאים לנו, אבל הבעיה העיקרית היא המקום הכל כך גדול שהעניין הכספי תופס בחיינו ואיך שהוא משפיע עלינו ועל העתיד שלנו...

ד"ר אורן חסון
תקשורת בעת לחץ
13.09.2011 • 23:24

ניב יקר,
יש ביניכם קונפליקטים בעת לחץ. בכך צריך לטפל. בתקשורת ביניכם וביחסי האמון שביניכם. זוגות לא מעטים מגיעים ליעוץ זוגי לפני החתונה, כדי לקבל צידה לדרך – תקשורת טובה יותר. הבעיה שלכם אינה העניין הכספי, כמו שהיא התקשורת ביניכם. ההמלצה שלי היא ללכת ליעוץ. בלעדיו, הפחדים שלך, ואולי שלכם, יפרידו ביניכם, וחבל, כי אפשר לפתור זאת אם לא תפחדו לבקש עזרה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083