התחתנות: קבלי את בן הזוג כפי שהוא

תאריך פנייה: 12.09.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שירי
בן זוג פסיבי
12.09.2011 • 08:58

שלום רב,
אני מרגישה ממש במשבר גדול . אני כבר עם חבר שנה ושמונה חודשם אנחנו בגילאי ה-30הוא בעל עסק והראש שלו רק שם ,שעות מאוחרות והזוגיות נפגעת .\אני מרגישה שזה תלוי בי אם נבלה , אם נעשה דברים יחד , הוא לא יוזם כלום כי הראש שלו רק בעבודה ..אני מרגישה שאם לא אזום כלום לא יהיה כלום וואכן ניסיתי הוא מגיע מאוחר למרות שהוא יכול לסדר את הלוז אחרת ודיברתי איתו על ה מאות פעמיים ואני מרגישה כמ תקליט שבורמה לעשות?להמשיך להעיר ?האם בדרכ האישה היא היוזמת?לא נראה לי הגיוני שהפאסיביות הזו בשלב כזה של הרקשר מקובלת....הוא גם מפחד להתחייב מה לעשות?ניסיתי להבין ממנו אם זה הכיוון ואני חשבת שהוא מושך את זה ...בקיצור 2 שאלות לי - האחת מה אני עושה עם הפאסיביות הזו האם ככה זה ננורמלי? ודבר שני מה לעשות אם ענין החתונה?

ד"ר אורן חסון
עם מי את רוצה להתחתן?
12.09.2011 • 21:38

שירי יקרה,
הוא אקטיבי דווקא, אבל לא בקשר שלכם. הראש שלו, היצירתיות שלו, המחשבה שלו – מוקדשים בעיקר לעסק. קחי בחשבון שזה האיש. אני חושב שאת מצפה שהוא ישתנה לך אי שם לפני או אחרי החתונה, אבל סביר מאד שזה לא יקרה. האם יש לציפיה שלך על מה להתבסס?לכן, את קודם כל צריכה להחליט שאת רוצה להתחתן עם האיש כפי שהוא. אם התשובה חיובית, הורידי ממנו לחץ, תיהני ממה שהוא יכול לתת לך, היי חיובית ושמחה איתו, ואז אולי הוא ירצה להתחייב לך הרבה יותר בקלות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שירי
עם מי את רוצה להתחתן?
13.09.2011 • 08:56

כלומר אני צריכה להתפשר?מה דעתך על כך ?באמת אין טעם ללחוץ אבל זה הגיוני שאין אקטיביות מצידו זה הגיוני שזה רק עלי?אם אני אזוז אחורה לא יהיה קשר ... הוא יחזורמאוחר לא יציע שנבלה והחיים יהיו עבודה שלו וההתרגלות שלי לחיים האלו .האם ככה זה צריך להיות שהעבודה זה המהות?אין גם מה להעיר כי הוא לא משנה את זה....מבחינתו חזור מאוחר זה לעבוד יעילמה יש לי לעשות?

ד"ר אורן חסון
לא "להתפשר", "לבחור".
13.09.2011 • 23:25

שירי יקרה,
פשוט – לבחור אם "החבילה" הזו מתאימה לך או לא. אני יודע שזה לא פשוט כל כך, כי זה אומר גם לוותר על חלומות מסויימים שיש לך על זוגיות. מצד שני, אם את מוותרת עליו, את מוותרת על חלומות אחרים, אולי, שכן תוכלי להגשים איתו, בשל מעלותיו שבגללן את איתו עד היום. ואם תשתמשי במילה "בחירה" במקום במילה "פשרה", יהיה לך אולי גם יותר קל להשלים עם הבחירה בו, אם כך תבחרי. אבל קודם את צריכה לבחור.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083