התמודדות עם תחושות קשות בזוגיות

תאריך פנייה: 11.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאם
האם נגמרה האהבה?
11.09.2011 • 14:49

אני יכולה לענות על שאלתי ולומר בצער רב שכנראה שכן, נגמרה האהבה שהייתה לי כלפי בעלי ב12 שנים האחרונות...אך אינני יודעת מה לעשות כי להיפרד אין לי את האומץ ואינני מעוניינת בכך. אני ובעלי הכרנו כשהייתי בת 18. לאחר 4 שנים של חברות עמוקה ואהבה גדולה התחתנו ומאז אנחנו נשואים כבר 8 שנים +2 ילדים ואני בהריוני השלישי..אני תמיד ידעתי שהתאהבתי בבעלי לא בגלל מראה חיצוני, חיצוניות בכלל ובטח לא בגלל מצב כלכלי. התאהבתי בו והערכתי אותו בזכות תכונות אופי שלו, בזכות לב טוב שתמיד היה לו ובזכות החיבור בין תכונות האופי שלו ושלי שיצרו דבר שלם. היום אני רואה בתכונות אלו של שנינו ריחוק, התנגשות, חוסר הבנה, חוסר תקשורת ופחות מעריכה את מה שאהבתי בו פעם. אני הולכת בבית עם פרצוף חמוץ, לא מתייחסת אליו ויותר מזה מעירה, גם ליד הילדים, על כל מילה שיוצא לו מהפה או כל דבר הכי קטן שהוא עושה. לא יכולה לסבול את הנוכחות שלו לידי לרוב. רוצה להיות לבד, טוב לי עם השקט שלי ועוד יותר טוב לי עם הילדים בלעדיו. אני צוחקת, משוחררת וחופשיה ונהנית איתם יותר מכל. כשהוא בסביבה אינני רוצה להנות. רוצה להסתגר. דיברנו פעמים רבות על כל מיני דברים שמפריעים לשנינו אך שום דבר לא מעביר את תחושת הריחוק שאני יוצרת כי כנראה זה מה שאני רוצה וככה טוב לי. יותר מכל הייתי רוצה לחזור לאהוב אותו כי לא באמת טוב לי, רע לי. האם זה הגיוני????מה עליי לעשות? כל הזמן רצה לי המחשבה איך היה אם הייתי מתחתנת עם מישהו אחר ואני תמיד משכנעת את עצמי שלא יכל להיות לי יותר טוב גם אם הייתי מתחתנת עם גבר חתיך או איש עסקים...התכונות הנפלאות שלו הן באמת נכס בשבילי. אז למה אני לא אוהבת אותו יותר??? איך אני יכולה לעזור לעצמי...? האם אני יכולה לעבור את המשבר הזה לבד ולא דרך טיפול זוגי? מה הסיכויים שזה פשוט יעבור לי?...

ד"ר אורן חסון
להבין מה השתנה אצלך?
12.09.2011 • 21:35

ליאם יקרה,
אם את נמצאת בתחושה הזו כבר כמה חודשים, זה כנראה לא יעבור בקלות לבד, אלא אם יהיה איזה ארוע טראומטי שיחבר ביניכם מחדש. את לא רוצה לחכות למשהו כזה, כדי להרגיש שוב כמה חשוב שיש לך מישהו שאת יכולה לסמוך עליו כשרע.לכו ליעוץ זוגי. יש סיכוי שמה שאת מרגישה אינו עמוק מספיק, ויש סיכוי שתוכלו גם לאתר ביחד את המקור והמהות של רגשותייך, כדי להבין מה בדיוק קורה. כי אני מבין שזה יותר תהליך שמתרחש אצלך, מאשר שלא היה בסדר אצלו.ואולי אפילו עדיף שתלכי לייעוץ זוגי למספר פגישות לבד, לפני שתצרפי גם את בעלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083