כמה להתעקש על קשר?
אדוה
כמה להתעקש?
⌄
פניתי לפני כמה ימים בשאלה לגבי קשר עם בחור שהתאכזב ונפגע ממני כשהיינו בזוגיות קצרה , ולא יודעת אם להלחם עליו - או לוותר חרף חוסר היוזמה שלומקץ 8 חודשים בהם לא היינו בקשר (ואם כן בעיקר ריבים במסגרת עבודה)הקשר חודש בעיקר ביוזמתיהוא נעתר ברצוןאך ממש לא יוזם כלוםהמצב הזה נמשך כשבועייםכרגע הוא במילואים וכרגיל רק אני שולחת הודעות ודואגת ,הוא תמיד עונהומתענין בי אבל לא יוזם כלום!!שנינו בני 30+ , לא ילדים ,עברנו מלא,אני מאוד רוצה אותו אבל ממש לא יודעת מה הדרך הנכונה ואם בכלל כדי להביא אותנו לנסיון שני?אני אשים את האזו חזק בצד אם אדע שזו הדרך....התיחסותכם חשובה לי בעיקר בשל נסיונכם וכן היותכם אובייקטיבים.תודה!
ד"ר אורן חסון
כמה להתעקש
⌄
אדוה יקרה,
זו שאלה נצחית: כאשר הצד השני לא מראה שהוא נלהב ליצירת קשר, ולפעמים הוא מקסימום מנומס, האם לנסות שוב, כאשר הוא/היא ראוי/ה מאד, ואנחנו באמת רוצים?להמשך של נסיונות כאלה יש רווח צפוי, והוא האפשרות של יצירת קשר, שבלעדי הנסיונות הללו לא יתקיים.אלא שיש להם גם מחיר: אנחנו עלולים להראות פתטיים בעיני החברה (כאשר זה רלוונטי), בעיני בן הזוג הפוטנציאלי אובעיני עצמנו. האחרון הוא החמור ביותר, כי בעיני בן הזוג הפוטנציאלי, אם ממילא הוא לא מעוניין, אז ממילא לא הפסדנו הרבה. האפשרות של פגיעה בתדמית העצמית, היא המחיר העיקרי של לא לנסות, ולכן אמרת יפה – את מוכנה לשים את האגו חזק בצד. אז לכי על זה. ובתנאי שאת יודעת שתוכלי להשתקם מהפגיעה, אם זה לא יילך. כשאת חזקה, וחדורת מוטיבציה להיטיב עם עצמך – את יודעת לומר לעצמך: כשיש משהו שאני רוצה, אני מוכנה להתאמץ בשבילו, וחשוב לי יותר לומר לעצמי, אם לא הצלחתי, שניסיתי ואדע להתגבר על הכשלון, מאשר לא לסלוח לעצמי על שלא ניסיתי.והגבול? כנראה עובר במקום שבו את מקבלת תשובה מפורשת.