כמה זמן לוקח להתאהב?

תאריך פנייה: 08.07.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מעיין
כיצד לנהוג בזוגיות חדשה?
08.07.2011 • 07:19

שלום,
אני גרושה בת 34 + ילדה. התגרשתי לפני שנה.היכרתי בחור בן 40 גרוש מזה שנה וחצי עם שני ילדים ואנו יוצאים כבר כחודש. נפגשים בד"כ פעמיים בשבוע בערבים (שנינו מאוד עמוסים ומגדלים גם את ילדינו).בינתיים הקשר בינינו מדהים מכל הבחינות ויש תקשורת מעולה ובקיצור כיף לנו יחד ואנחנו נהנים מאוד.למרות שזה לא מומלץ, אני יודעת, יצא לנו לדבר הרבה גם על אשתו לשעבר ובעלי לשעבר ובכלל על מע' יחסים קודמות. את אשתו הוא אהב מאוד ונפרדו בגלל שהיא לא אהבה אותו. בנוסף הוא סיפר לי על מס' הבחורות עימן יצא אחרי הגירושין ויצא מכך שבעצם הוא זה שנפרד מכולן אחרי חודש, חודשיים ו-3 חודשים. לגבי האחרונה, הוא סיפר שהיתה בחורה נהדרת אבל פשוט לא התאהב אחרי 3 חודשים והיא כן התאהבה בו וסיפרה לו והוא נבהל כי זה לא היה הדדי ונפרד ממנה מתוך הגינות כלפיה כדי שלא תיקשר אליו עוד יותר. כלפיי עד עכשיו הוא מתנהג מאוד יפה ואנחנו בקשר טלפוני גם כאשר איננו נפגשים. הוא מחמיא לי המון לגבי מראי (אני נראית מצויין), חוש ההומור שלי וכמה שאני טובה ונפלאה בכללי. אני מתחילה להיקשר אליו ומפחדת להתאהב בו כדי לא להיפגע, מה שלא אופייני לעברי כי אני אדם מאוד טוטאלי. אני ממש עוצרת את עצמי לא להרגיש אליו שום דבר מעבר לכיף להיפגש איתו כי יש לי תחושה שאולי הוא לא יתאהב בי פשוט כחלק מאופיו כרגע לפי מה שסיפר על האחרות. שאלתי קצת מוזרה....עד מתי ניתן לתת לקשר צ'אנס - לראות אם יתאהב... אני יודעת שלאהבה בעיקרון אין זמן וחוקים אבל מן הסתם התאהבות אמורה לקרות די בהתחלה, לא? ובמיוחד שהתקשורת מצויינת והסקס מדהים . מה אתה אומר? תודה על התייחסותך.

ד"ר אורן חסון
כמה זמן לוקח להתאהב?
09.07.2011 • 20:11

מעיין יקרה,
לא... אנשים לא תמיד מבחינים בין "הידלקות" – כלומר, התלהבות ראשונית ומשיכה, לבין האהבה, שהיא יציבה יותר עם ראייה ברורה יותר של העתיד המשותף, ושל הצורך בו. משך הזמן עד להפנמה הזו של תחושת ה"אהבה" הוא עניין אינדיבידואלי. יש מי שזה הולך אצלו מהר, ויש מי שזה יכול לקחת חודשים רבים ויותר. אבל מה שאת כן יכולה להבין ממנו שאם הוא איתך, סימן שהוא חושב שיש לזה סיכוי. עד כמה, ואם זה יתממש – לזה תצטרכי להתאזר בסבלנות, ולסמוך על זה שכל זמן שאתם ביחד, זה טוב לו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מעיין
כמה זמן לוקח להתאהב?
09.07.2011 • 23:14

תודה רבה.התשובה עודדה אותי מאוד וזה בחור מקסים שבהחלט שווה לתת לו צ'אנס כמו שצריך.