משבר אמון בקשר וירטואלי

תאריך פנייה: 08.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
וירטואליות
08.07.2011 • 10:40

לד"ר חסון היקר
שלום,ראשית ברצוני לציין תשבוחות על פועלך בהתנדבות באתר-עבודתך קודש.אני בת 36נשואה עם ילדים.נקלעתי לצ'טים ומשם למערכת יחסים וירטואלית נטעם אדם מסויים כמובן שלא נפגשתי או מימשתי כלום! הכול בגדר פנטזיה,שיחות נפש, שהרי למדיה הזאת מחשב יש יתרון לאנונימיות.אני ממש לא מצדיקה את עצמי,הסחפות נטו.בעלי עלה על הסיפור ולמרות שהסברתי לו שכן נסחפתי לסיטואציה רגשיתל"בובה"שמעולם לא ראיתי,הוא מתבצר בשלו כועס ,לא מוכן להירגע ומצד שני לא מוכן לפרק וגם אני לא, למרות הסבריי שהוא האדם האמיתי איתו אני חיה והיה קל לי כי הייתי עטופה מסיכות מאחורי המחשב.כל יום קם במצב רוח חדש פעם סולח ופעם לא..כועס ממורמר וכ'ראשית הייתי רוצה לשמוע עצה ממך מה לעשות?האם מנסיונך הרב ביעוץ יש טעם להישאר איתו כי אני לא מוכנה לספוג מידי יום ממנו השתלחויות.מצד שני איך ניתן לגשר ?,תודה

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי לאחר קשר וירטואלי
09.07.2011 • 20:12

אנונימית יקרה,
אתם במשבר אמון משמעותי. העובדה שלא מימשת זאת, לא נותנת לו יותר בטחון. האמת היא שלא ברור לי מתוך דברייך עד כמה אלו היו רק שיחות נפש, או אולי גם משהו אינטימי ומיני יותר, ויתכן שאישך מעריך שהיחסים שלך באינטרנט נשאו גם אופי מיני, או לפחות מספיק קרובות ואינטימיות (ובעצמך הגדרת זאת כסיטואציה רגשית) כדי שיתכן שהיו מוליכות למפגשים, ואולי ליותר מזה, לולא היה מגלה זאת.חשבי מה היית חושבת ומרגישה לו היית לוקחת את כל השיחות שהיו לך, אחת לאחת וכמעט מילה במילה, לו היו מתקיימות בינו לבין "בובות" שמעולם לא ראה. בדיוק אותו הדבר. האם היה לך קל עם זה?העובדה שהוא לוחץ, היא טבעית. הוא פגוע, והוא רוצה להיות בטוח שאת שלו. הוא לוחץ עליך, אולי שתביעי חרטה גמורה, ואולי שתקחי אחריות, ואולי שתרצי לרצות אותו יותר כדי להראות לו שאת מוכנה להשקיע בזוגיות שלו, כדי שיוכל לקבל קצת יותר בטחון. ומה שהוא מגלה זה שאת לא מספיק איתו כדי לעמוד בלחץ הזה. במקום להרגיע אותו, את שוקלת להיפרד. זה אומר משהו על עד כמה הוא חשוב לך, והוא מבין את זה ונלחץ עוד יותר.אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי. יכול להיות שאת באמת רוצה להיות בזוגיות הזו, אבל מה שעומד ביניהם הוא ויכוחים שאולי נובעים מקושי בתקשורת שביניכם, ומויכוחים על עמדות כוח במקום יכולת לנהל שיחות של קירבה ונדיבות. זה משהו שאתם צריכים ללמוד להתגבר עליו, כדי שהוא יוכל לקבל ביטחון בך, ולהוריד מהלחץ, מה שיסייע גם לך להרגיש טוב יותר. יעוץ יעזור גם לך לקבל בזוגיות הזו יותר ממה שאת צריכה. הן כדי שלא תחשבי כל כך בקלות על פרידה, והן כדי שלא תצטרכי לקבל אוזן קשבת ואינטימית מחוץ לזוגיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083