חרדה בזוגיות: איך לעזור לבני/בת הזוג

תאריך פנייה: 07.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
צימוק
אובססיה מוגזמת וחונקת !!
07.07.2011 • 09:43

שלום רב
יש לי חברה מזה 9 חודש היא בחורה טובה מאוד ואנחנו מסתדרים מאוד טוב ...אבל יש לה בעיה שהיא מתקשרת אליי ביום בממצוצע 7 -8 פעמיים היא רוצה לראות אותי כול יום היא רוצה לדבר איתי כול הזמן ועם אני לא עונה לה היא שולחת הודעות ואומרת שאני עושה לה בכוונה או שהיא אומרת שהיא מודאגת מאוד ...היא לא מצליחה לחשוב על כלום חוץ ממני היא מגיעה הבית וכבר רוצה לבוא אליי לעבודה פשוט 24 שעות היא מוכנה לעשות הכול רק עדי להיות איתי ..מצד אחד זה מאוד מחמיא לי [בהתחלה זה היה כיף]אבל עכשיו זה נורא מציק זה חונק זה הורג אותי פשוט היא בודקת אותי בכול מקום היא רוצה שאני ייהיה רכוש פרטי שלה .היא רוצה כבר חתונה...אמרתי לה שאני רוצה שהיא תפסיק לבוא אליי והיא מאיימת שעם אני לא יחליט בתקופה הקרובה בקשר לחתונה היא תיפרד....היא לא עושה כלום בקשר לעצמה היא כול היום מתקשרת ועם היא עושה משהוא לבד כמו למשל הליכה נקיון לא עובר שעה עד שהיא מתקשרת שוב ..אני גם מרגיש שעים אני לא יענה לה היא תיפגע וזה יכאב לה נורא ..אני לא יודע מה לעשות זה כבר גומר אותי ...חשוב לי לציין שהיא בחורה נאמנה טובה ויש לה מלא תכונות טובות אני חייב עצה שתעזור לי להמשך הדרך ..אודה לך עם תוכל לייעץ לי !!

ד"ר אורן חסון
החמצות של הצלחה בתחומים אחרים
09.07.2011 • 20:10

צימוק יקר,
היא כזאת, כי כנראה שהיא חרדתית, ואולי חסרת ביטחון, ואולי כי היא רואה בזוגיות את משאת חייה, ומחמיצה את העובדה שאולי היא יכולה להרגיש מוצלחת גם בתחומים אחרים. אם אתה יכול לסייע לה בזה, זה חלק מהעניין, אבל אתה צריך לעשות זאת לא כתוכחה, אלא דרך חיזוק הדברים שבהם היא טובה. זה לא פשוט לביצוע, כי זה דורש הרבה מודעות, תשומת לב, קשב וסבלנות.אם היא טובה לך, אולי כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. תוכל להעלות את הנושא הזה שם, כדי להצביע לא על הצרכים שלך (לפחות מתח ולחץ מצידה), אלא על אלה שלה – כי היא ראויה לשלווה משלה, ולחיזוק החיבור בינה לבין הצדדים הטובים שבה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083