כמה אפשר להתפשר? קושי בווידויים קטנים
smurf
אהבה גדולה שהפכה לסיוט
⌄
שלום,
אנסה לתאר התרחשויות של חצי שנה בקצרה משום שאיני רוצה להתיש אף אחד. אני בת 25 והכרתי בפברואר בחור בן 30. הוא מגיע ממשפחה ממבוססת אך לא עשירה. כל חייו נע בין עבודות רבות, שאיפותיו הן לא אקדמאיות, והתרגל שאביו רוכש עבורו בכל שנה רכב חדש.הוא לא חתיך ורחוק מזה, הוא רזה ומעולם לא נמשכתי לרזים. מהמפגש הראשון הרגשתי איתו תחושות שלא היו עם אחרים. כל הקשרים הקודמים שלי הסתיימו לאחר שבועיים עד חודשיים ביוזמתי האישית. ברגע שזיהיתי דבר לא לרוחי חתכתי מיד. מה שקורה עם הבחור הזה, שמיד היה ברור לשנינו שזה רציני. אבל הרבה דברים מפריעים ביננו.הוא לא שאפתן כמוני, אני סטודנטנית שנה ב' וכבר מחפשת מקום לתואר שני. הוא עובד במפעלים מזדמנים ומעולם לא למד קורס מקצועי או באקדמיה. כאשר צריך לברר דבר מסויים או לקבוע תור לרופא, זה דבר היכול לקחת חודשים ויעדיף להסתדר לבדו.הכל החל להתדרדר לאחר חודשיים של זוגיות שהוא הגיע למצב שהוא מציע לי נישואין (!). היה הרבה מתח באוויר והגעתי למצב שאחרי חודשיים עד היום נפרדתי ממנו 4 פעמים וחזרתי אליו עם געגועים מרובים.השיחות שלנו כיום מתנהלות ברמה של- מי אשם, מי אמר, מי צודק וכולי. במקום לדבר על ענייני יומיומיים וכיפיים. האהבה עצומה, המשיכה גם כן. אבל דברים לא זורמים ביננו. אגב, גם הסקס לא משהו.מה דעתכם?האם לזרוק לפח את הקשר ואת הכאב ראש למרות האהבה הגדולה?תודה, smurf
ד"ר אורן חסון
כאשר קשה לוותר בדברים הקטנים
⌄
Smurfיקרה,
נדמה לי שאולי חלק גדול מהמאבקים שביניכם נובעים מכך שאת לא לגמרי מרוצה ממנו. ואז, אני שואל את השאלה אם התכונה שאת הכי אוהבת אותו זו שהוא רוצה אותך מאד. זה נותן תחושה נפלאה של בטחון, זה נותן הרגשה נהדרת של סיפוק, אבל זה לא מספיק לקיים זוגיות. הוא צריך גם להתאים. ונדמה לי שמה שאת אומרת הוא שהרצון החזק שלו בך הוא זה שמשאיר אותך איתו. וחוסר שביעות הרצון שלך בו ובמה שהוא ובמי שהוא (וסיפקת כמה וכמה כיוונים של הדברים שלא מוצאים חן בעינייך, ולא מספיק טובים), הוא שגורם לך להתרחק, ואולי אפילו לריב איתו. כי בעינייך, כך נראה לי: "אם אני צריכה להתפשר על כל כך הרבה דברים, אז כל דבר נוסף שעולה, גם אם הוא קטן, הוא מיותר, כי ויתרתי מספיק. כמה אני יכולה?" את מבינה מה קורה? בתנאים הללו, כשאת מודעת לכל החסרונות והויתורים שלך, כאשר הוא מתחיל להתווכח איתך על משהו, או חושב אחרת ממך, או לא מסכים עם משהו שאת רוצה – הרבה יותר קשה לך לוותר בדברים הקטנים.
smurf
כאשר קשה לוותר בדברים הקטנים
⌄
איזו תשובה מקסימה.כואב לראות את זה כתוב, אבל זה נכון מאוד. קשה לי לדעת שאני אוהבת אותו ויש רגשות מדהימים ביננו אבל שהוא חושב שיש צורך שאני אמשיך לוותר "כי ככה זה זוגיות". אני כל פעם רוצה לעזוב וחוששת שלא יהיה לידי. אבל התשובה ברורה לי מאוד וקשה לי לעשות זאת.צריך לדעת מה ערכנו האמיתי.תודה רבה על תשובה ממוקדת ומקצועית.smurf