כללי משחק ביחסים: אחריות אישית

תאריך פנייה: 26.11.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
גושי
שלוש וחצי שנים של חיים כפולים
26.11.2005 • 07:58

מזה שלוש וחצי שנים אני נמצאת במערכת יחסים עם גבר נשוי. לפני מספר חודשים החליט כי אינו מסוגל לעזוב את הבית מכיוון שאינו יכול לעמוד מול הפחד מהתוצאות. למרות זאת המשיך את מערכת היחסים עימי. לאחר חופשה בת שבועיים עם משפחתו הגיע אלי והודיעה לי בנחרצות שהחליט סופית וחד משמעית לעזוב את הבית. היום לאחר 3 שבועות אנו שוב באותו מצב שהיינו לפני הנסיעה. ברור לי כי הוא לא יציב נפשית כרגע, אך העליות והירידות הורגות אותי. הבעיה העיקרית שאנו לא רק אוהבים אלא גם חברים בנשמה, כך שהוא פחות או יותר מספר לי הכל. אני אמרתי לו שהייתי רוצה ליראות אותו מספר על היחסים ביננו לאשתו ואז רואה איך היא מקבלת אותו חזרה כפי שאני שיודעת על כל המתרחש בבית. קשה לי לקבל כי אחרי כל כך הרבה זמן של תמיכה, הוא חושב שאני פשוט יעלם והוא יוכל לשמור על השקר הזה ולהתחיל מחדש את יחסיו עם אשתו, כאילו לא קרה דבר. הרצון שלי הוא נובע פחות מהרצון לפגוע, אך לדעתי אדם צריך להיות אחראי למעשיו ולקבל את התוצאות, כפי שאני מקבלת אותם. האם אני צודקת?

ד"ר אורן חסון
כללי משחק הוגנים
28.11.2005 • 01:41

גושי יקרה,
את כותבת שאדם צריך להיות אחראי למעשיו, ומנסה להשתמש באמירה הזו, כדי לפוצץ את היחסים שבינו לבין אשתו, לטובתך. אני לא לגמרי בטוח שאת נוהגת לפי קנה המידה הזה, כי המסקנות לגבייך יכולות להיות גם הפוכות מאלו שאת רוצה. למשל, אפשר לומר לך שאת ידעת בדיוק לאן את נכנסת כשהתחלת, ואת צריכה לקבל את האחריות למעשייך, ולא לקלקל ולפגוע באשתו (והילדים?) יותר ממה שעשית. לקבל את האחריות במלואה, ולהבין שרק הוא יכול להחליט מה הוא עושה עם הנישואים שלו. לקבל את האחריות במלואה, ולהבין שהכנסת את עצמך למצב שבו את מובלת, והוא זה שמחליט מה קורה ומתי, ולכן, כל עוד את שם, את כפויה לתת לו להוביל.ורצוי מאד שתדעי שאם את תפוצצי את העניין, קרוב לודאי שהוא יזכור לך את זה לכל החיים.לכן, אם את רוצה לקחת יוזמה על חייך, ולהוביל את חייך במקום להיות מובלת, חפשי לך חיים שיאפשרו לך לעשות את זה. ואם את לא רוצה להפסיד את מה שיש לך עכשיו, את צריכה להבין ולהפנים את כללי המשחק. את לא יכולה לשחק בחיי אנשים שלא יצרת איתם קשר שיועד לשנות את חייהם. בן זוגך יכול, אם הוא רוצה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
גד
01.12.2005 • 10:35

צאי מהמשחק - את משלימה עבורו את החוסרים בבית - וכך שומרת על המסגרת המשפחתית שלו .למעשה את יכולה ללות אותו כל חייך ולהיות הצל אך כלום לא מעברגם ובטוח שהוא מספר לך שאת הדבר הכי חשוב בחייו , שבלעדייך הוא לא קיים , שאין לו קשר מיני עם אשתו ועוד ועוד תתבגרי ותני לו לעוף אל הבת זוג הבאה וזכרי כיח את מה שאשתו מקבלת היום את תקבלי בעתיד והיה ויגיע להיות בן זוגך אי פעם.

גושי
02.12.2005 • 18:30

התרגשתי מאוד מהנכתב. אשמח אם תמשיך להזכיר לי את נימנימי האמת. תודה גדי !