התלהבות עצמית: טיפים ופתרונות
ד.ל.
איך להשתנות?!
⌄
אני בן אדם קצת אדיש, ביישן, סגור, עם מעצורים, קצת פאסיבית וחסרת ביטחון.וכל זה מאוד מפריע לי בעצמי...אני לא מוצאת מה מלהיב אותי בחיים האלה?להכל אני מגיבה די באדישות, קשה לי להתחבר לרגשות של אחרים, אני עושה את עצמי שכן, אבל אני לא באמת מזדהה עם מה שעובר עליהם, ולא באמת מעניין אותי, גם אנשים קרובים.קשה לי לפרגן להם, אני לא מספיק חמה ודואגת.בגלל זה החבר האחרון שלי עזב אותי.ואני כל כך מבינה אותו, אני לא הייתי מסתדרת עם מישהו כמוני. רדום כזה, חסר תשוקה והתלהבות מהחיים.לא הייתי יוצאת עם מישהו כמוני. אני מחפשת באחרים מה שאני רוצה שיהיה בי.ובסוף הוא הבין שהוא לא יכול ולא רוצה לחיות עם התכונות הללו.ועכשיו אני גם לבד. וגם עם עצמי אני לא מצליחה להסתדר. לא יודעת איך להשתנות.ועדיין אני אוהבת אותו, ורוצה אותו, ולא יכולה להמשיך הלאה, כי המחשבות אולי אני אצליח להשתנות ואז אולי כן נוכל להיות ביחד מנקרות בי....אני מתעצבת ולוקחת ברצינות כל מה שאומרים לי...אני לא קלילה וזורמת.ואני כל כך לא רוצה להיות כזאת, אני רוצה להיות אחרת.אני רוצה להיות שמחה וקלילה, חופשיה יותר, עם מרץ והתלהבות...שתהיה בי איזושהי אש מפנים, אני מרגישה כבויה.ובסך הכל אין לי סיבה להיות כזאת.
ד"ר אורן חסון
התחלות
⌄
ד.ל. יקרה,
קשה לי, מבלי להכיר אותך טוב יותר, לדעת מה כן יכול להלהיב אותך. חפשי את זה בעצמך, בתוך עצמך, ועשי זאת יותר. חפשי לעצמך מוזיקה קצבית שאת אוהבת (לא מלנכולית, אפילו אם את אוהבת מוזיקה כזאת), והקפידי לשמוע אותה יום יום. אני לא יכול להגיד לך מה המינון המדוייק הנדרש, אבל נסי לפחות שעה ביום. יש טענה שהיא כנראה בעלת ערך, שמוזיקה כזו מוסיפה לנו במוח את הנוירוטרנסמיטורים שגורמים לנו להרגיש טוב יותר. הסתכלי בקומדיות, גם אם את לא מתה עליהן, בדיוק מאותה סיבה, ונסי לעשות זאת עם חברות או בני משפחה שנעים לך להיות איתם, ושאוהבים לראות זאת ולצחוק. עשי זאת גם כן לעיתים תכופות. אלה הם פתרונות מכניים, אבל מחקרים מראים שיש בהם ממש. יש עוד דרכים להמשך, אבל תתחילי מהמרשם הזה.צרי לך סביבות אופטימיות ועליזות, כי יש משהו באמירה שזה מדבק.