כלים לשיפור הזוגיות
אלה
תקופה קשה
⌄
שלום רב
אני נשואה לבעלי 10 שנים ויש לנו 4 ילדים,לבעלי תכונות אופי,מדהימות מול תכונות אופי קשות יותר,הוא אדם מאוד אימפולסיבי, רואה בעיקר 2 צבעים (שחור ולבן) מאוד פיזי ואגרסיבי (חלילה לא אלים) מצד שני הוא חייכן ושמח כל היום, אוהב לעזור לכולם ואבא חם מאוד....יותר מהמון אנשים שאני מכירה, אך כשהוא מרגיש פגוע או לחוץ הוא עוקץ בצורה מאוד מאוד ילדותית ולא מתוחכמת שגורמת לי ממש להיגעל ממנו ולחשוב מה אני עושה אתו בכלל?יש ביננו פערים אינטלקטואלים (לא כי הוא לא חכם הוא פשוט עם הפרעת קשב מאובחנת לאחרונה) בידע כללי אין לנו הרבה תחומי עניין משותפים ....אבל עם השנים הפער מצטמצם . (בקיצור הוא קיבוצניק ואני עירוניסטית)ההגדרה הכי טובה לבעלי זה פיל בחנות חרסינה.שאלתי היא כזאת:אני באה מבית שמקדש העצמה נשית , כשהוא מתנהג בצורה ילדותית ועוקץ אותי או מדבר בשפה מאוד מאוד לא אחראית וילדותית (למשל כשאני פונה אליו בהערה הכי קטנה בצורה הכי נעימה שיש כמו "תרים בבקשה את המגבת שלך מהרצפה" הוא יענה" אתמול המגבת שלך הייתה על הרצפה" .....האם אני צריכה להבליג ? כי שיחות לא עוזרות לטווח הרחוק איתו,האם אני צריכה להבהיר לו שאלי לא מדברים בצורה כזאת? ואז להסתכן בלופ של וויכוח ילדותי, " אני מדבר ככה כי את התחלת וכו...."תודה מראשאלה
ד"ר אורן חסון
כלים לשיפור הזוגיות
⌄
אלה יקרה,
אתם זקוקים לעבודה, אבל התהליך הוא איטי. נראה לי שיש לך את הסבלנות, אבל אולי את צריכה עוד כמה כלים. אני מציע לך לקרוא אתהמאמר שלי על שיפור הזוגיות. אולי הוא יסייע לך בדיוק במה שאת מחפשת.