חשש וחוסר אמון בזוגיות

תאריך פנייה: 06.06.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לירי
ביטחון בזוגיות
06.06.2012 • 20:39

ד"ר חסון היקר.
.
שאלה לי אלייך: למה גברים בוגדים..?
השאלה אולי נשמעת מטופשת. חבר שלי אמור להתחיל עבודה חדשה במשרד(בן 30) מלא בנשים.
הוא הכין אותי מראש כי הוא מקווה שלא תהיה לי בעיה עם אף אחת מהן, מאחר ולטענתו יש לי בעיה להסתדר עם בחורות כי אני מרגישה אולי מאויימת מחלקן(זה מה שהוא חושב ואומר). אני רוצה לציין שאני בחורה יפה מאד ומראה זה לא אחת הבעיות שלי. הדברים שלו נאמרו כתוצאה מכל מיני רגשות שפיתחתי נגד נשים שנמצאות בחייו(נשים של חברים וכו) מעבר לעובדה שהדברים שאמר פגעו בי (יתכן ואני מרגישה מאויימת?ואם כן למה??) הדברים שאמר לגבי העבודה מעלים בי חשש עמוק, שהרי מה יש לו להזהיר אותי מראש, לולא היה יודע שתתפתח סיטואציה? הדבר שמאד מפריע לי בו, וגם אמרתי לו את זה הרבה פעמים, זה שהוא יותר מידי נחמד. לגברים, לנשים, הכל באותה מידה. תמיד מוכן להתנדב לעזור לכל, תמיד סקרן להכיר אנשים ולשמוע מהם על עצמם, ואין בזה כל רע, מלבד העובדה שבחורות לפעמים נוטות לפרש נחמדות יתר בבלבול שהגבר שמולן מעונין בהם.אמרתי לו את זה, והסברתי לו שלא באתי וביקשתי ממנו להיות אנטיפט ולא נחמד לכולן אלא להיות טיפה יותר קונקרטי, לשים את הגבולות, ולא לגרום לכל אחת להרגיש שהיא יכולה לצלצ אלליו ב12 בלילה(זה כבר קרה בעבר וזה הכעיס אותי מאד)
הוא אמר והצהיר(הוא מאד עקשן) כי אין בכוונתו להתנהג אחרת ושאני צריכה לסמוך עליו ושלעולם לא יבגוד בי.אבל קשה לי, כי אני יודעת שאין מנ לעשות וכולנו בני אדם ואנשים שעובדים יחד שעות רבות בצורה אינטנסיבית עלולים לפתח קשר ביניהם. האם יתכן כי כל הפחד שלי נובע מזה שאני לא סומכת עליו מספיק? אם הוא אוהב אותי, ואני יודעת שכן, מה עלול לגרום לו לבגוד??אני חושבת על זה שכולם עובדים ואין מה לעשות, ובטח שכולם לא בוגדים, אך בגלל הרופי שלו כאמור אני חוששת, וגם הןא רק בנאדם. זה מאד מציק לי.לתשובתך אשמח.תודה רבה רבה!!

ד"ר אורן חסון
הכנה מקדימה
08.06.2012 • 00:53

לירי יקרה,
כל מה שתארת בהחלט מסביר את החשש שלו. עושה רושם שהוא חשב שאת זקוקה להכנה, על סמך חוסר האמון שלך בבני אדם, ובודאי על סמך הנסיון שלו עם תגובותייך לנחמדות שלו עם גברים ועם נשים.ובתנאים הללו - האם את רוצה לבקש ממנו שלא יעבוד בעבודה הזו שאליה התקבל? האם את רוצה שהוא לא ידבר עם הנשים במשרד שלו? זה מציק לך, ואני מבין את זה. גם הוא מבין את זה. מה את רוצה שהוא יעשה?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083