כלים להתמודדות עם שחיקה ולחץ בזוגיות
ליאת
חוסר אמון
⌄
אני בת 26 אמא לשלושה ילדים נשואה בחיי עברתי אמון משברים אך מכולם יצאתי בהדרגה לפני כשנה קצת פחות אפילו ניפרדתי מבעלי וחזרתי לחיות אם ההורים שלי מכול מיני סיבות שלא יכלתי להיתמודדת אם המצב שהייה החלטתי לכחת לעצמי פסק זמן ולחשוב אם להמשיך בחיי נשואים שלי לאחר תקופה של שלושה חודשים החלטתי לחזור אם בעלי לחיות ביחד אבל לפני הכול דיברנו על הדברים שהביאו אותנו למצב שהינו צריכים להיות מרוחקים אבל אז סיכמנו שננסה להיתגבר אלה ואם נחזור לחיות יחד כול אחד מאיתנו חייב ליתרום לזוגיות כול זה הייה מקובל על הבן זוג שלי הייתה לנו מאז תקופה מאוד יפה חיינו מאוד טוב אפילו הרבה יותר טוב מלפני אבל לאחרונה שוב התחיל הקשר בנינו להידרדר שוב התחילו מריבות וויכוחים מצאתי את עצמי כול פעם מוכיחה לבלי שאני בסדר שאני הכי אמיתית איתו אבל תמיד איפה שהוא ואיך שהוא הוא מוצא על מה לריב איתי אני מאוד אוהבת אותו ולעבד אותו לא הכי רוצה אני כבר לא יודעת איך להיתמודד אם חוסר האימון שלו ולא יודעת איך להמשיך אלה תמיד שואלת מה לעשות או איך לעשות שנישואים שלי לא יתפרקו
ד"ר אורן חסון
עוד כלים להתמודד בעת שחיקה ולחץ
⌄
ליאת יקרה,
עברתם תהליך, ותהליך יפה של שיקום בכוחות עצמכם. אבל יכול להיות שלא קיבלתם מספיק כלים כדי להתמודד עם קשיים, מה שהחזיר אתכם חזרה לדפוסים ישנים, עם השחיקה או עם הלחץ המתמיד של החיים. אתם צריכים לעבור תהליך נוסף עכשיו, והוא קבלת כלים להתמודד עם אלה (השחיקה והלחץ), ובעיקר עם מצבים שבהם הצד השני מגיב "לא נכון". כך שבסיועם, תיפלו פחות, ופחות עמוק, ותבינו טוב יותר זה את זה. ואת זה עושים בסיוע מקצועי – יעוץ זוגי. את אוהבת אותו, ואת לא רוצה לאבד את הזוגיות. עדיף להתחיל בהקדם, לפני שחוסר האמון ביניכם יגדל עוד יותר.