אהבה טוטלית ויציבות: איך למצוא את האיזון
ר
דחוף ייאוש
⌄
שלום
אני בת 22 וחבר שלי בן24 אנחנו חברים כבר 3 שניםוהיינו ביחד עוד בתקופת הצבא.אנחנו אנשים שונים מאוד היא אדיש ואני בן אדם מאוד אמוציונלי.בנוסף לכך יש לציין שהוא בא מבית מסורתי וממשפחה בא האבא עזב בגיל צעיר בגלל בגידהסך הכל הוא באמת בן אדם מדהים אבל מפריע לי מאוד העובדה שאני היוזמת בקשר(למרוות שהוא אומר שזה לא כך)תמיד לה משנה כמה אהיה עייפה אחרי עבודה וכ"ו תמיד אמצע זמן וכוח בשביל להיפגש איתו אצלו זה לא כך.אני מרגישה בקשר כאילו אני רוצה יותר.אני דוחפת יותר. אני מרגישה שנכנסנו לשגרה שאין רומנטיקה(הוא לא רומנטי אבל בעבר בהתחלה הייתה קצת רומנטיקה) ואני מרגישה שהוא לא מתרגש לראות אותי או להיות איתי הוא מאוד מכבד אותי ותמיד מדבר יפה ומתקשר אבל אני מרגישה שהוא לא אוהב אותי "בטירוף(אם אתה מבין למה אני מתכוונת)הוא הקשר הרציני השני שלי בחיי וויש לציין שהאהבה הקודמת שלי הייתה אהבה גדולה מאוד אהבה עוצמתית (גם לרעה)אהבה לא מתונה ולא בריאה(לשני הצדדים חברי לשעבר ניסה להתאבד כשזה נגמר) אני לא יודעת מה לעשות אני מאוד אוהבת את החבר הנוכחי אבל אני מרגישה שבגלל שאני לא מרגישה אהבה מטורפת מהצד שו אני לא מצליחה היסחף באהבה שלי ואני רוצה! דיברתי איתו וכתשובה הוא ענה לי לומר לו בדיוק מה לעשות כי יש לו בעעיה בלהראות רגשות. אני רוצה שזה יבוא ממנו!!מהלב שלו..מה אני עושה ??הוא מדהים אבל אני מיואשת...
ד"ר אורן חסון
טוטליות, יציבות וצרכים רגשיים שונים
⌄
ר יקרה,
אני מבין את הצורך שלך בתחושה שבן הזוג שלך אוהב אותך באופן טוטלי. את רגילה לזה, וזה מה שהיה לך בעבר. אלא שגם לטוטליות כזו, שפרושו של דבר עוצמות רגשיות של הצד השני, יש מחיר. והמחיר הוא, בדרך כלל, השתלטות עליך, בשל חרדות של בן זוגך. זה מה שהיה לך בקשר הקודם שלך, ולכן הוא לא היה יציב.אלא שליציבות של הקשר הזה, לפחות מהצד השני, יש גם כן מחיר, והוא שאת לא מרגישה "אהבה מטורפת". זה נכון, כי בן זוגך אינו יודע לאהוב אהבה מטורפת. הוא יודע להיות יציב, והוא יודע לכבד אותך.כך שברור לך שאם את תצליחי להשלים עם זה, יש לך אהבה יציבה ביד. אם לא תדעי להשלים עם זה, תחפשי בהמשך אהבה אחרת, שתהיה מטורפת יותר ויציבה פחות – לפחות מהצד השני. איך משלימים עם זה? לא יודע איך להשיב לך, כי זה תהליך, ותהליך ממושך. זה ללמוד לקבל את מה שיש, וללמוד להיות רגועה יותר ממה שאת, וללמוד להיות אחרת. ואת אולי לא רוצה. את רוצה שהוא יהיה אחר.בלי טיפול אישי או ייעוץ זוגי, זה לא יקרה, אלא אם תצליחו להיות מספיק סבלניים כדי להתאזן לבד. ובתהליך טיפולי, לפחות תהיה לכם אוזן קשבת שתלמד אתכם טוב יותר איך להתאזן.