התמודדות עם חרדות והתנהגות לא רצויה
שירן
קנאה
⌄
שלום,
אני וחבר שלי כבר שנה וחצי ביחד....אני אוהבת אותו מאוד והוא אותי... אני יודעת את זה במיליון אחוז. אהבה לא הצרה שלנוהבעיה היא שבמשך כל היחסים בינינו לא הצלחתי לקבל את זה שהוא בנאדם בפני עצמו וכך גם אני צריכה להיות... איכשהו נהייתי מאוד קנאית, רכושנית ואובססיבית כלפיו.הבנתי שהעניין מזיק לי והתחלתי ללכת לפסיכולוגית\מאמנת אישית...אני כבר חודש וחצי אצלה ואנחנו עובדות על העצמה אישית וכו'....אז אפשר לומר שאני דיי מודעת לעצמי ולחסרונות שלי ומה שזה עושה לנו לקשר...הבעיה הגדולה מתחילה כאשר אני מאבדת שליטה (קרה פעמיים שלוש גג במשך כל השנה וחצי) ואני פשוט מוצאת את עצמי מחטטת לו בפייסבוק\מייל\פלאפון.אתמול נגעתי לו בפלאפון והאשמתי אותו שהוא התקשר לאקסית שלו.... לאקסית שלו קוראים שירן והוא התבלבל כאשר ניסה להתקשר אלי...ידעתי שזה היה המצב ובכל זאת השתלט עלי היצר ההרסני הזה והאשמתי אותו.... מכיוון שזה קרה פעמיים השבוע הוא נשבר ואמר לי שהוא לא מוכן לסלוח על זה....קשה לי... איך מתפטרים מהרגש הזה? הרגש ההרסני הזה שנקרא קנאה???? חייבת עזרה....
ד"ר אורן חסון
לטפל בפחדים, ואולי בכעסים
⌄
שירן יקרה,
לא ברור לי אם את בטיפול אצל פסיכולוגית, או עובדת עם מאמנת אישית. את מדברת על תכונה בסיסית ולא פשוטה שלך, הנובעת מחרדות הגורמות לך להתנהגות שאינך יכולה להשתלט עליה. זה משהו שאת צריכה או "להחליט" שאת יכולה להתמודד עם זה בכל מצב, ובמצבים נפשיים מסויימים את אכן יכולה, או ללכת לטיפול (לא "אימון"), כי זו בעיה נפשית שאת צריכה ללמוד להתמודד איתה, ועם הפחדים שלך - ואולי בכעסים.