בחירה והפסד: מה נכון לך?
מימי
מה עושים...?
⌄
שלום
ד"ר חסון. יש לי חבר איתו אני יוצאת במשך שמונה חודשים,הוא משרת בצבא ביחידה מובחרת ולכן כשאנחנו מתראים אנחנו לא יוצאים למקומות מעניינים,רק נמצאים בבית שלי בחדר שלי או מקסימום הולכים לאיזה גינה.בגלל שאנחנו גם לא מתראים הרבה היחסים שלנו מתבטאים בהרבה מגע כי יש תחושה שצריך לנצל את הזמן ואין להרבות בדיבורים.בחודש האחרון הרגשתי שהוא כבר מתחיל לשעמם אותי (בן הזוג והקשר),שאני פוזלת לצדדים בחיפוש אחר גברים אחרים, שאין לנו שיחות מעניינות,שהוא לא מרגש אותי ,אני לא מרגישה שאני מתפתחת איתו,אני מרגישה שהקשר שלנו מתבסס על מגע בלבד,לא מחכה לרגע בו אני אראה אותו ומין תחושה כזאת ש"זה לא זה" .הבעיה היא שאני לא יודעת מאיפה נובעת התחושה..יכול להיות שבגלל שאנחנו בקושי יוצאים אז אין אפשרות לפתח את הקשר לכיוונים יותר מעניינים,אבל מצד שני גם אם אנחנו לא יוצאים אני לא אמורה ליהנות מאוד מעצם השהייה איתו? (ואני לא) ואני לא יכולה לדעת בדיוק מה הסיבה לחוסר עניין שלי בו בגלל שהתחלנו לצאת בזמן שהוא התגייס ולא הכרתי אותו לפני כן..אני לא יודעת אם הבן אדם עצמו לא מתאים לי או שמא התנאים הם אלה שהפכו אותו ללא מתאים.עוד חודש הולכת להיות לו חופשת "רגילה" של שבוע ונצא יותר,אבל זה דברים נדירים שקורים ובד"כ הקשר הוא בתנאים שתיארתי קודם וככה זה הולך להמשך בשנתיים וחצי הבאות.אני יודעת שעם או בלי קשר לצבא הוא לא איש שיחה ויש לי ידידים שאני הרבה יותר נהנית לדבר איתם והשיחות ביננו מתפתחות לכיוונים הרבה יותר כיפיים ומעניינים אבל מצד שני באותם ידידים אין את התכונות שבו שאני מעריכה ואני לא יודעת איך זה לפתח איתם קשר ארוך טווח.לקחתי הפסקה מהקשר של שבועיים גם כי אני רוצה לצאת עם אחרים וגם כדי לבחון את הקשר מבחוץ ובזמן הזה התאהבתי במישהו אחר,אני מרגישה אליו הרבה יותר חיבור וכאילו נועדנו,שמשהו שם נכון שזה דבר שלא הרגשתי עם חבר שלי.אני לא יודעת אם יתפתח משהו רציני עם אותו אחד אבל אני מרגישה פתאום תחושות אחרות,שאני יכולה לאהוב יותר ולהרגיש יותר התאמה מאשר איך שהרגשתי עם חבר שלי .מאחר והחבר שלי הוא החבר הראשון אני מרגישה שדרכו אני מחפשת ומוצאת מה יותר נכון לי ומתאים לי ואותו אחד שהתאהבתי בו הוא בן אדם מסוג שנראה לי יותר נכון לי להיות איתו אבל זה גורם לי גם להרבה תהיות,למשל האם מה שיש לי עם חבר שלי לא מספיק או שהתאהבות והרגשת חיבור זה לא מספיק וקשר לא נמדד ע"פ התאמה וכיף אלא זה משהו שצריך לעבוד עליו כל הזמן. בנוסף אני בכלל לא מרגישה שאני מתגעגעת לחבר שלי\שהוא חסר לי..ממש לא. רוב הזמן אני חושבת על ההוא שהתאהבתי בו..מה עושים..?
ד"ר אורן חסון
כשעושים בחירה, מפסידים משהו.
⌄
מימי יקרה,
מאחר שאין לך כבלים משמעותיים שלא מאפשרים לך לנהוג אחרת, לא פשוט יותר ללכת עם הלב שלך? – אמרת נכון: את בודקת מה נכון לך ומה לא נכון לך, ומן הסתם, כשאת בוחרת בדבר אחד, בדרך כלל את מוותרת על אחר. עשי את הבחירות כשתרגישי שזה נכון. ברור לי ולך שחלק מההיסוס לכאן או לכאן נובע גם ממה שאת עלולה להפסיד. אבל כך זה תמיד כשבוחרים - מפסידים משהו. משהו אחר.
מימי
כשעושים בחירה, מפסידים משהו.
⌄
אני יודעת שאתה צודק ואני מעדיפה ללכת אחר הלב שלי ולהיות עם אותו אחד שבו התאהבתי אבל עם זאת אני עדיין לא בטוחה במאת האחוזים מה הסיבה ממנה נובע חוסר העניין שלי בחבר שלי- זה שאנחנו לא יוצאים או זה שהוא פשוט הוא.ובגלל זה אני רוצה לחכות עוד חודש ואז אחרי החודש הזה נוכל לצאת כמו זוג נורמלי למקומות שונים ומעניינים במשך שבוע ואני אבחן את הקשר,האם מעניין לי איתו וכיף לי איתו באותם מקומות או שזה פשוט לא זה. וכך הבחירה שלי תהיה הרבה יותר קלה ושלמה.ויש לי 2 שאלות אליך:1.האם זה הגיוני שבגלל שאני וחבר שלי כל היום בחדר שלי ולא יוצאים אז יהיה לי משעמם איתו ואני אחפש דברים אחרים או שאם אני אוהבת אותו וטוב לי איתו אמור להיות לי כיף איתו בכל מקום לא משנה אם זה חדר או כל דבר אחר?2. אם רק עוד חודש נוכל לצאת נורמלי ולבחון את הדברים יותר טוב ובנתיים יש מישהו שאני מאוהבת בו ונפגשת איתו..אז מה אני אמורה לעשות עם חבר שלי בתקופה הזאת של החודש? (לא רוצה לבגוד,לשקר ולפגוע בו ועם זאת מאוהבת באותו אחד)