כיצד להחזיר אמון בזוגיות?
אבי
משבר אמון חוזר.
⌄
שלום,
לפני כשלוש שנים שכנעתי את אשתי להפריש חלק מחסכונותינו להשקעה בשוק ההון בניהול עצמי, ההסכם היה שהכסף יושקע באפיקים סולידים וחלקו הקטן יושקע בסיכון מסויים על מנת לאפשר תשואה גבוהה יותר,בפועל לאחר רווח נאה מאותו חלק קטן שהושקע בסיכון התפתחה אצלי תאווה לכסף קל והחלתי להשקיע סכומים הולכים וגדלים באפיקים מסוכנים יותר ... ואז הגיע המשבר הגדול עם קריסת השווקים והפסדנו סכום כסף גדול מאד.לאחר שסיפרתי זאת לאישתי שהיתה אז בהריון היא הייתה שבורה לא רק מהנושא הכספי אלא בעקר עקב משבר האמון שנוצר, עם הזמן מצאה את המקום לסלוח לי ולהמשיך את הקשר הזוגי שלנו.בחצי השנה האחרונה חזרתי "להשקיע" אולי נכון יותר לקרוא לזה להמר בשוק ההון מתוך מטרה להחזיר את שהפסדנו, כאשר הימרתי על סכומים מתוך המשכורות שלי (שהנן ממוצעות) עם הזמן נכנסתי לחובות גבוהים יותר ולקחתי הלוואות מהבנק על מנת שלא להחשף בבושתי, אך גם אלו לא עזרו וגם אותם הפסדתי.לפני כיומיים החלטתי לספר את הכל לאשתי, היא עדין מזועזעת ואני יכול להבין למה, אין סיכוי בעולם שהייתי רוצה לפגוע בה או עושה דבר שכזה בצורה מודעת אך נגררתי למצב בו פגעתי בה יותר מכלאני מודה כי פעלתי בצורה חסרת אחריות וילדותית ואין הצדקה למעשיהצעתי לאשתי שתהיה היא האחרית לחשבונותינו (יש לנו חשבונות נפרדים), כמובן בליווי של טיפול פסיכולוגי שלי וכן טיפול זוגי,האם יש סיכוי שהאמון ישוקם עם הזמן או שאני "מקרה אבוד"?תודה מראש,
ד"ר אורן חסון
איך להחזיר אמון מחדש?
⌄
אבי יקר,
אני גאה בך שהחלטת לקחת אחריות וללכת לטיפול פסיכולוגי בעניין הזה. אלא שאתה חייב להתמיד בו. יותר מזה, הנטייה שלך יכולה להיות בקלות להשלות את עצמך שהכל בסדר, ולחזור לעניין הזה מאוחר יותר, כמו נטייה של כל מהמר או מכור. אתה צריך להיזהר שלא להידרדר רחוק יותר.אני מציע שבינך לבינה, וכן, גם במסגרת הטיפול הזוגי, תיצור רשת ביטחון ברורה מספיק, וללא פרצות, שתתן לה שליטה על מה שקורה, ושתחייב אותך שלא לנהוג כך. וגם, שאם כן, שיהיה לזה מחיר ברור, שעליו תחתום כבר עכשיו.התהליך הזה ייתן לה את האפשרות לדעת שאתה מתכוון למה שאתה אומר, וזה חשוב. מצד שני, היא בודאי תרגיש שהיא צריכה לבלוש אחריך, ולקחת אחריות, כל עוד היא לא סומכת עליך. התחושה הזו, כל עוד היא מלווה אותה, לא תוסיף לה ביטחון. הדרך היחידה שלה לבטוח בך, בסופו של דבר, היא לדעת שהיית יכול להמר או לנהל ענייני כספים בלי ידיעתה, ולא עשית זאת. כלומר, שאתה יודע לעמוד בפיתויים. גם זה תהליך חשוב בהגברת האמון שלה בך. חשוב, לכן, על תוכנית לטווח הארוך, שבה תוכל לקחת יותר אחריות עם הזמן, לאחר שתדע שעמדת בתנאי ההסכם ביניכם לאורך זמן שייתן לה קצת יותר ביטחון.