סכיזופרניה וזוגיות: מה צריך לדעת

תאריך פנייה: 21.04.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גל
ציפיות החברה סטיגמות ואהבה..
21.04.2016 • 08:12

היי לא מצאתי מקום אחר להעלות ולהתייעץ וסומכת עלייך.
הכרתי בחור מקסים שמתייחס אלי יפה סובלני ומקשיב משהו שלא יצא לי לחוות.
הוא נפתח וסיפר לי על מחלה נפשית שיש לו - קשה שלא תעבור - סכיזופרן כולל אשפוז בעבר. הוא מטופל ומתפקד. אבל מאז שסיפר אני מתקשה להרדם ומתקשה לבטל את הקשר הזה. כל החברות אמרו לי חד משמעית שאין לי מה להיכנס לקשר כזה וזוהי מיטה חולה.
מעולם לא הייתי בכזו דילמה וקשה לי בעיקר עם סטיגמות החברה והיחס לאנשים כאלה. ולמרות זאת האם עלי לוותר לנוכח הידיעה הזו ואיך לעשות זאת בצורה שלא תפגע בו?
תודה בת 25.

ד"ר אורן חסון
סכיזופרניה היא מחלת נפש קשה
21.04.2016 • 23:53

גל יקרה,
סכיזופרניה היא אכן מחלת נפש קשה, וחייבת להיות מטופלת תרופתית כל הזמן, כדי לצמצם את הסימפטומים. אני חושב שנכנסת לדילמה לא פשוטה. הסיבה העיקרית היא התפיסה העצמית שלך עצמך כאדם נדיב, פלורליסטי, הומני, שהסטיגמות החברתיות אינן משפיעות עליו. לכן, חשוב להבין כאן לא את עניין הסטיגמות, אלא להבין את המחיר האישי שאת כנראה תשלמי בזוגיות עם אדם שהוא סכיזופרן. אמנם היו דברים מעולם, ואמנם, כל עוד הוא מקפיד לקחת את התרופות שלו, זוגיות שכזו יכולה להתקיים והיו דברים מעולם, ועדיין - תשלמי מחיר. קראי על המחלה, ראי את הסרט 'נפלאות התבונה', ונסי להבין מה זה אומר. אם צריך, לכי לדבר עם פסיכיאטר, כדי להבין את המשמעויות של בן זוג סכיזופרן, ושאלי הרבה שאלות. בכלל זה, אגב, להבין את זה שסכיזופרניה היא מחלה עם בסיס תורשתי.אני לא יכול לומר לך מה לעשות. חשוב שהחלטות מסוג זה תקבלי לבד, ובכלל זה גם את ההבנה שאולי לא תמיד תהיי האדם שאת חושבת שאת רוצה להיות, ושלפעמים אולי את יותר אגואיסטית ממה שהיית רוצה לראות את עצמך. יש מצבים שבהם קל יותר להיות נדיב והומניסט, ויש מצבים שבהם זה יותר קשה. נראה שהקושי שלך הוא כנראה לקבל זאת שלא בכל דבר את צריכה להיות הומניסטית וטיפולית. וכמו בכל מצב שבו נפרדים מבן זוג שלא מתאים לך, אם זה מה שתחליטי, אין דרך לעשות זאת מבלי לפגוע בצד השני. את יכולה לנסות למזער את הפגיעה הזו, אבל את לא יכולה שלא לפגוע ברגע שאת רוצה להיפרד והוא רוצה להישאר. אלא אם תספרי לו דברים שאינם האמת, ושהוא יוכל לקבל. העניין הוא, כמובן, שגם זו בגידה בערכים. כך שכך או כך, אם תחליטי להיפרד, תתקלי בקושי בהתמודדות עם התדמית העצמית שלך. אם זה מה שתחליטי, תצטרכי להאמין שלפעמים זה מה שצריך ונכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083