דייטים: לתת יותר זמן
אילת
איך יודעים שהטיפול מתאים
⌄
שלום
ד"ר אורן,מעניין אותי לשמוע על דעתך בנושא לתת הזדמנות שנייה בהכרות, אחרי פגישה ראשונה או שנייה. התחלתי לצאת שוב אחרי תקופה ארוכה דרך אתרי הכרויות, מאוד מנסה ומתאמצת לקדם את הנושא ומי כמוך יודע ששיש הרבה פחות הזדמנויות בגיל 34 וצפונה. מאחר ואני עוברת תהליך אימוני המאמן שלי דוחף אותי להתקדם ולהפגש עם גברים גם אם אין לי אליהם משיכה,, יש לי אינטואציה חזקה מאוד ובגלל שגם יש לי נסיון רב בדייטים אני מרגישה מספיק בטוחה לדעת מה מתאים לי,אני גם קוראת שפת גוף וקולטת אנשים בין המילים, רואה לאן הקשר ילך באיזה כיוון חיובי עבורי או שלילי. מנסיון עבר כל פעם שנתתי הזדמנות שנייה זה לא ממש עבד עבורי ורק נהיה יותר גרוע. אבל לטענת המאמן עליי לתת צ'אנס ולפתוח את האפשרויות. בגלל שלא יצאתי הרבה זמן וגם קשה לי לבחור מישהו ולוקח לי זמן. בגלל שהמאמן שואל אותי למה אני לא רוצה להמשיך בקשר, אני מונה לו את הסיבות השליליות (הרי הן לא יכולות להיות חיוביות לא ככה?!) ואז הוא טוען שהגישה שלי שלילית. אני לא רואה סיבה למה להוליך שולל את הצד השני וגם את עצמי, ולא מבינה למה להיות ריאלית זה להיות שלילית, מה אתה רוצה שאגיד לך שאני רוצה להיות בקשר עם מישהו שלא מושך אותי? זה אבסורד. אבל לדעתו זה יפתח עבורי אפשרויות וגם אוכל לבחון את מהלך הקשרים, בקיצור, אני מרגישה שאני ממש מאלצת את עצמי ומבזבזת את זמני היקר ולא יודעת אם זה הכיוון הנכון.תודה רבה וחג שמח!
ד"ר אורן חסון
דייטים: לתת יותר זמן, האם זה נכון?
⌄
אילת יקרה,
שאלת שאלה חשובה ומעניינת: במה אני אמורה להיתרם מפגישות עם אנשים כאשר הן אינן לצורך תכלית מסויימת? - ושימי לב ששיניתי קצת את הניסוח. כי את שואלת את השאלה אחרת: האם יש סיכוי שאשנה את דעתי בפגישה השניה או באלו שיבואו אחר-כך, ואז התכלית "תחזור"? - כלומר, האם יש סיכוי שייצא מזה משהו לאחר שכבר קבעתי את דעתי בפגישה הראשונה?אני לא יודע לאיזו מתוך שתי האפשרויות הללו התכוון המאמן שלך. די ברור לי שאת מכוונת יותר לשאלה השניה, ולא לשאלה הראשונה. ואני הייתי אומר לך: רגע... את פוגשת אדם בדייט. אם את מכוונת רק לתכלית (האם הוא בן זוג מתאים?), יתכן שאת מחמיצה אותו כאדם. יתכן שאת מחמיצה ללמוד משהו על אנשים בכלל, ואולי על עצמך בכלל זה. האם אדם שאינו בהכרח מתאים כבן זוג, לא יכול להיות מעניין בהבטים אחרים? האם אי אפשר ללמוד לפעמים מנסיון של אחרים על דברים שנוגעים אליך, או שיהיו נוגעים אליך בעתיד? האם את יכולה להיות פחות עניינית ופחות ממוקדת-מטרה, כדי להיות מסוגלת לקבל אנשים כבני אדם, או לקבל תובנות אחרות וחדשות? - ואולי גם זה יכול לקדם אותך, ואת הראייה שלך, ואולי אפילו זוגיות שלך בעתיד או אמהות שלך בעתיד, גם אם אין קו ישר, ברור וגלוי בין זה לזה. לא פעם, דווקא הקווים העוקפים יעילים יותר בהשגת מטרה. וגם הלימוד וההרגל להיות סבלניים - לתת יותר זמן עד שדברים יקרו, ולא להתייאש מיידית כשהם לא קורים. אם תראי זאת כך, יכול להיות שזה יהיה הרווח הגדול ביותר שתשיגי מהתרגילים הללו.ואל תשכחי עוד דבר. כשאת יוצאת לדייט, בן הזוג שלך לדייט גם מגיב אליך. כשאת חסרת סבלנות, כי ראית משהו שלא מצא חן בעינייך, יותר סביר שהוא יהיה עוד פחות נחמד, כי את הפכת להיות קצת פחות נחמדה. ואם המשהו הראשוני הזה עדיין לא היהdeal breaker, יתכן שהתגובה שלו לחוסר שביעות הרצון ולסימנים הקטנים של אי שיתוף פעולה ונחמדות, כבר יהפכו אותו למישהו שבטוח הוא בלתי ראוי בעינייך. סביר מאד שאם תתענייני בו כאדם, מבלי שום קשר לעתידו כבן זוגך, הוא יהיה הרבה יותר מעניין ויותר נחמד כאדם. אולי אפילו, במקרים גבוליים יותר, כבן זוג לעתיד.