תסכול בזוגיות: מה יכול להיות הגורם?

תאריך פנייה: 12.08.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימי
מתוסכל
12.08.2013 • 13:21

שלום רב,
אני רווק בן 23,היו לי 2 חברות. כל אחת לתקופה של שנה וחצי בערך. הקשר עם שתיהן היה טוב, תמכנו זה בזו, והיה לנו מאד כיף. אני גם נראה טוב (בלי להשתחצן חלילה), פשוט אני מקבל הרבה מחמאות מבנות. שתיהן נפרדו ממני בצורה מאד מפתיעה. שתיהן אמרו לי יום אחד שלמרות שאני הגבר הכי טוב שהן פגשו בחיים שלהן, ויש לי לב זהב, הן מרגישות שקשה להן לראות איתי עתיד משותף למרות שהן מאד מאד היו רוצות. כמו כן, המצב הכלכלי שלי טוב+. מלבד ירידות ועליות שהיו לנו מדי פעם כמו לכל זוג, אז באמת שהכל היה נראה כשורה.לא יודע, זה מתסכל וגורם לי להיות ממורמר. אני השקעתי מאד ב-2 המערכות יחסים. אודה להתיחסותך

ד"ר אורן חסון
תשובה טובה כשאין אפשרות לדעת?
15.08.2013 • 21:51

אנונימי יקר,
ראה, אתה מנסה להסיק מסקנות מתוך הנסיון האישי שלך, וזה מה שכולנו עושים. אלא שאם היינו מנסים להסיק מסקנות משמעותיות מ"גודל מדגם" של שניים (שתי התנסויות), שום מסקנה לא היתה תופסת באופן מובהק. אז בוא ונעזור לרגע את המסקנות.זה קורה. אין לי שום אפשרות לדעת למה, כמו שאתה יכול להבין. אני לא מכיר אותך, אני לא מכיר אותן, אני לא יודע אם הסיבה היא אותה הסיבה או אולי הסיבה היא אחרת. והסיבה יכולה להיות החל ממשהו ספציפי אצלך שאתה אולי לא מודע לו (וניקח משהו מאד פשוט שאפשר להתגבר עליו, כמו ריח פה רע, ואני סתם לוקח את זה כמשל לצורך העניין), ועד לאפשרות שלכל אחת מהן היתה סיבה אחרת לגמרי, כמו שאחת פגשה פתאום איזה אקס שהדליק לה מחדש רצון לשקם הערכה שנפגעה בעבר, והשנייה מרגישה שיש לה שאיפות שהיא הבינה שאינן תואמות את השאיפות שלך, כמו קריירה או ביקור ממושך אצל משפחה בחו"ל. האפשרויות כל כך רבות, שאין שום אפשרות בשלב זה, ובודאי שלא על פי מכתב כאן, בפורום, לדעת מה קרה.אם תרצה ניתוח והבנה מעמיקים יותר, ואם אתה חושש שיש משהו שאתה עושה לא נכון וצריך לעשות אחרת, אז אולי כדאי שתלך ליעוץ פרטני כדי לנתח את כל מה שקרה לעומק. אבל יתכן שכל זה מוקדם מדי, וזה פשוט צרוף מקרים של שתי סיבות שונות, שלא ישפיעו כלל על בת הזוג הבאה שלך, או על זו שלאחריה. נכון שזה מתסכל, אבל אין לי אפשרות טובה יותר לענות לך במסגרת הנוכחית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083