התמודדות עם לחצים בזוגיות
חסויה כמובן
איך לצאת מזה
⌄
שלום,
אתמול לי ולבעלי היה ריב נוראי שכלל צעקות ודיבור לא יפה (אבל לא יותר מידי....)זה לא דבר שכיח אצלנו, אמנם יש וויכוחים אך ויכוח כזה סוער לא חווינו מזמן. אני בדכ זו שמתקשה לשלוט בכעסים אך בשנים האחרונות אני עושה עבודה עצמית מאוד יפה.אני אתן קצת רקע, אנחנו נשואים כשש שנים ובסהכ עשר שנים יש לנו שני בנים מקסימים. אנחנו בשנות ה 30 לחיינו ...הקושי הוא שבעלי משועבד לקריירה וללימודים ורוב הנטל והעול בגידול הילדים ובתחזוקת הבית נופל עליי. 3 פעמים בשבוע הוא בלימודים ולכן בערבים האלה הוא לא נמצא. מעבר לזה העבודה שלו מאוד אינטנסבית.אני אקדמאית, התחלתי עבודה חדשה ששואבת ממני לא מעט כוחות ואני מגיעה הבייתה עייפה מאוד! והרבה פעמים צריכה לעשות הכל לבד.מה ששבר את גב הגמל זה שצפויות לו 2 נסיעות לחול בפער של חודש ונסיעה נוספת חודשיים לאחר מכן.אני מאוד מפחדת לישון לבד, אני קורסת תחת העומס בימים כאלו שהוא לא נמצא וכל זה בלי עזרה מהמשפחות........ כששמעתי על הנסיעות אני רתחתי מזעם וזה הוביל שוב למקומות אחרים - הלימודים, העומס וכו'.בסוף התנתקנו ואז נשברתי והתחלתי לבכות ממש כמו שלא בכיתי מאז שהייתי ילדה קטנה.כעת אחרי המשבר הזה אנחנו לא מדברים אלא רק דברים של שגרת ילדים ביתולי נמאס להיות הצד שתמיד יוזם את השיחה, לא בא לי לעשות את זה שוב....טוב לא נראה לי שתוכל לשאת איזה עצה שתפתור את הבעיות כמו בהנפת מטה קסם ובטח שאנחנו לא בכיון של ללכת ליועץ זוגיות - כי סהכ אנחנו מאוד פתוחים ומדברים על הכל וזה לא...אני אדבר עכשיו רק בשם עצמי אני עייפה, אני מותשת, אני רוצה חיבוק ואהבה מה שהוא לא תמיד יודע להביע אבל עמוק בפנים יודעת שהוא אוהב ( האמנם?)טוב אני בטח נשמעת מאוד מבולבלת וקצת מתוסבכת, אולי יש בזה אמת אבל לפחות העליתי את הדברים על הכתב... בלי לחשוב יותר מידי.תודה על "האוזן" הקשבת....
ד"ר אורן חסון
לברוח מהלחצים
⌄
חסויה יקרה,
אני מרגיש, יותר מאשר יודע, שאת בעיקר קורסת. ואולי לכן את מרגישה בעוצמה גדולה כל כך את חוסר השוויוניות ביניכם, ואת חוסר ההוגנות בכך שהוא יכול לעזוב את הכל, ובעיקר את הלחץ, ולנסוע לחו"ל, ואת נשארת תקועה עם לחץ עוד יותר גדול. ואולי זה אפילו בולט עוד יותר על רקע העובדה שגם כך את מרגישה תחת לחץ נפשי בלתי אפשרי.חשוב שתלכו ליעוץ זוגי. לא בהכרח כדי ללמוד לדבר ולתקשר, אם כי זה חלק הכרחי מהתהליך, אלא בעיקר כדי ללמוד להתמודד עם הלחצים, כזוג. כרגע את מרגישה לבד מדי, ואת מתקשה להסביר זאת לבן זוגך מבלי שיהדוף אותך. אולי גם בשל הלחצים שלו, גם אם הוא יכול לפחות "לברוח"מהם מדי פעם.