כוונות רציניות: מתי לדעת?
גל
האם זה נשמע רציני?
⌄
שלום,
אנסה לקצר בדבריםאני בת 24, יצאתי מקשר של 3 שנים שלכאורה היה נראה רציני והוביל לחתונה אבל ברגע האחרון הבחור החליט שהוא לא התנסה מספיק במערכות יחסים וחתך. כמובן שזה פגע לי מאוד בבטחון העצמי. כרגע אני יוצאת עם מישהו 3 חודשים, הוא בן 30, לא היתה לו "מערכת יחסים שנמשכה יותר מחודש לפניי" והקשר הזה לא מתפתח בדרך שבה אני רגילה. כבר למדתי שהוא בן אדם מופנם, לא מבטא רגשות, וקשה לי עם זה כי אני בדיוק ההפך. אבל עם זה אני יכולה לחיות, איך אוכל לדעת אם כוונותיו כלפיי רציניות? אני לא רוצה למצוא את עצמי שוב עם לב שבור, אבל בכל פעם שאני מנסה לדבר איתו על זה, הוא נלחץ, וטוען שהוא לא חושב על זה בינתיים, ואם אנחנו יוצאים וטוב לנו עכשיו אז אין צורך לחשוב על זה. האם זה מוקדם מדיי באמת לחשוב על זה ואני סתם מלחיצה?? הוא אמנם מראה סימני רצינות על ידי כך שעשה לי היכרות עם המשפחה והחברים, אבל לא מעבר לכך... אין שום סימן שיראה לי שאני באמת חשובה לו ,זה מאמץ גדול בשבילו להוציא מחמאה מהפה או לבטא רגש כלשהו...אולי כדאי לעזוב, לפני שיהיה מאוחר? או לתת לזה צ'אנס?
ד"ר אורן חסון
כוונות רציניות: איך יודעים מתי וכמה
⌄
גל יקרה,
מה זה נקרא "כוונות רציניות"? שהוא רוצה להתחתן איתך? לזה, בדרך כלל 3 חודשים הם מוקדם מכדי לדעת. ואם את מתכוונת לשאול אם העובדה שאתם ביחד אומרת שהוא לא פסל את האפשרות להתחתן איתך, אז כנראה שזה נכון. אולי את לא אוהבת את הניסוח הזה, אבל זה ניסוח אחר לכך שאת רוצה לדעת אם קשר שמוליך לנישואים הוא אופציה בשבילו. אלא שגם את זה, סביר להניח את פחות או יותר יודעת מעצם העובדה שהוא איתך, כשהוא מבין למה את מצפה. אלא שאת רוצה לדעת גם עד כמה הוא רוצה, ואת זה הוא לא מוכן לומר עדיין, ואולי בצדק. נגיד שהוא יגיד לך 20 או 30 או 70 אחוזים. מה תעשי עם המידע הזה? אולי תרצי לדעת בעוד חודש אם זה עלה בחמישה או בעשרה אחוזים, והוא כנראה שלא יוכל לומר לך במידת הדיוק הזו, כי הוא עצמו לא יכול לדעת ברמת הדיוק הזו. את איתו, ואת אמורה להעריך את הסיכויים ואת הסיכונים בעצמך. לצערי, כך זה מתנהל בחיים. במקרים רבים אין מי שיעריך זאת יותר טוב ממך. אבל קחי בחשבון שיתכן שגם אם הוא ירצה, וגם אם יתחתן איתך, יתכן שיהיה לו קשה להיות רומנטי.