כבוד עצמי ויחסים: עצות לבניית עתיד
דניאל 20
קשר ללא מחוייבות
⌄
אני אוהבת מישהו, הוא לא רוצה כרגע חברה.עד עכשיו היינו בקשר ללא מחוייבות, למרות שזה לא אני בכלל. אני מחפשת קשר יציב, שיתן לי ביטחון. אבל הייתי מוכנה להתגמש בשביל להיות איתו.ביטלתי את עצמי לגמרי, ננתתי מעצמי כ"כ הרבה, הייתי עושה לו ,מביאה לו , דואגת לו ,מקשיבה לו וכמובן מהצד שלו אפילו לא חצי מזה.אפילו לפעמים היה מוריד מערכי בכל מיני אימרות...אבל מידי פעם הוא היה אומר לי שכיף לו איתי , ושהוא רוצה אותי שאני חשובה לו(זה לא התבטא בכלום ) ויש לו רגשות אלי הוא פשוט לא בנוי למחוייבות .הוא היה לו ממזן עם מישהי וזה מאוד פגע בי אבל כמובן שלא היה לי זכות להגיד על זה כלום כי זה קשר בלי מחוייבות...אני נמצאת בינו לביני מצד אחד הרגשות העצומיים שיש לי אליו שגורמים לי כל פעם מחדש לחזור לדבר איתו , לשלוח הודעות ולהפגש איתו.ומצד שני אני - הכבוד העצמי שלי, ההבנה שלי שמגיע לי מישהו שירצה אותי ויתנהג אלי אחרת כי באמת לא חסר לי כלום. כל הסיטואציה הזאת הדליקה לי נורה אדומה לגבי ההערכה העצמית שלי.אבל כאילו כל זה לא משנה כלום כי ברגע שיש לי "התקף געגוע" שום "הבנה "כזאת או אחרת לא תמנע ממני לחזור לדבר איתו.עד לא ממזמן היינו ביחד באותה מסגרת וכרגע אני עזבתי מסיבות כאלה ואחרות ואני כל היום חושבת עליו ...מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את המצב הזה?
ד"ר אורן חסון
לבנות את היסודות העצמאיים והאישיות
⌄
דניאל יקרה,
אני מניח שאת בת 20, לפי הכינוי שלך, כי לא כתבת את גילך.את נמצאת בקשר שאין בו כבוד עצמי. חשוב שלא תמשיכי להיות שם, כי עכשיו את בונה את האישיות שלך ואת אופי היחסים שאת רוצה שיהיו לך בעתיד. כרגע, את רואה את הסיכוי לשקם את הכבוד העצמי שלך דרך התקווה לשקם את היחסים עם מי שפגע בך, אבל הסיכוי הוא שככל שתמשיכי לשקוע בזה, וככל שתקווי שאולי הוא ישתנה, כך תעריכי את עצמך פחות.חפשי לעצמך דברים אחרים. חפשי תחומי עניין, לימודים, חברות וידידים, משפחה, ספורט, מוזיקה וכל דבר אחר שיכול לתפוס אותך, כדי להפסיק ולהעסיק את עצמך בעניין הזה. את חייבת לעצמך להמשיך הלאה. את בתחילת דרכך בחיים, יצא לך במקרה לפגוש בגבר שלא רצה בך, או לא רצה בך מספיק, ואת צריכה לצאת מזה כדי שלא להישאר עם טראומה מגברים וטראומה בעניין ההערכה העצמית שלך. קחי את עצמך בידיים, והתחילי להסתכל על העתיד שלך בעוד חמש ועשר שנים, שאינו תלוי רק בקשרים זוגיים. זה יבוא עם הזמן. בני את האישיות שלך ואת היסודות העצמאיים שלך, וזה גם יאפשר לך עם הזמן לבטוח בגברים מחדש.