כאשר זוגיות מסתיימת - עצות

תאריך פנייה: 03.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעלי
אהבה שנגמרה
03.02.2006 • 15:02

אני מאוד אוהבת אותו, ואנחנו ביחד כבר 4 שנים, מתוכם 3 שנים גרים ביחד.בחצי השנה האחרונה הוא אומר שנמצאס לו והוא רוצה להפרד, כי זה נגמר לו, לא בגלל שעשיתי משהו, להיפך הוא אומר שזה לא משנה מה אעשה הוא רוצה לעזוב.אני אוהבת אותו וניסיתי לדבר איתו, ולשאול אותו מה יהיה, והוא לא מוכן לדבר, אומר שהוא לא יודע ומתחמק. יום אחד אוהב ויום אחד שונא, אני לא יודעת מה מחכה לי כשאני חוזרת הביתה. יום אחד שאני החברה הכי טובה ויום שני אויבת בשבילו.אני מרגישה כמו שותפה שלו יותר מאשר בת-זוג.מה אפשר לעשות?

ד"ר אורן חסון
כואב, כאשר זה נגמר בצד אחד בלבד
03.02.2006 • 22:30

יעלי יקרה,
לא כתבת בני כמה אתם, ואני תמיד ממליץ להוסיף גיל. העובדה שאת מספרת היא פשוטה וכואבת: הייתם זוג, והיום הוא רוצה לעזוב. האמביוולנטיות שלו יכולה לנבוע מכך שהוא לא רוצה להיות ישיר ולהכאיב לך, וראיתי זאת שוב. התוצאה היא שזה נמרח, כי את מקווה שהדברים ישתפרו, למרות שכנראה אין סיכוי.והחלק הכי גרוע, כמו שזה נראה מבחינתך כמובן, הוא שהוא לא מסביר עד הסוף. ואז את באמת חיה באשליה. אבל יכול להיות גם שהוא צודק, ושהוא לא רוצה לתת פרוט מלא של הסיבות שנגמר לו, כדי שלא להכאיב לך עוד יותר. מסובך, כי כך או כך קשה לך, וקשה לדעת מה כואב יותר, האמת המלאה, או חוסר הודאות. ואני בטוח שאפשר להגיע גם לאיזה שהוא משהו ביניים, אבל זה כבר שייך ליכולת שלו, וכנראה שאין לו את זה. לך אני מציע פשוט להעמיד את הדברים בפניו באופן ברור, שיגיד מה הוא רוצה. ואם הוא חד משמעי בכך שהוא רוצה לעזוב, אז עם כל הכאב, אני חושש שלא תהיה לך ברירה, כי זוגיות, מעצם ההגדרה, זה תמיד בשניים. ואת תצטרכי לחפש דרכים שונות להקטין את הכאב, לחפש לך חיזוקים וחברה, ולהתחיל מחדש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083