יחסים חוזרים: איך לבטוח בעצמך
לביאה
מאוהבת בזיכרון...
⌄
ד"ר אורן שלום,אני בת 25. עד לפני שנתיים ניהלתי מערכת יחסים עם בחור בן גילי. הכרנו לפני 5 שנים והקשר נותק בעל כורחנו לאחר זמן קצר יחסית (הוא אינו יהודי ). לי לא היו כוחות להתמודד עם לחצי הסביבה ותיארתי לעצמי שהדבר יחלוף (אהבתי אותו מאוד). כל פעם שנפגשנו חזרנו להיות ביחד (בחשאי) ונפרדנו כעבור זמן מה. תמיד ריחפה מעלינו ההרגשה שאין לקשר עתיד (לפחות מבחינתי). היום, למרות שאנחנו לא כל כך בקשר, אני מוצאת את עצמי חושבת עליו ומחפשת אותו בכל מקום.כיצד אוכל להשתחרר ממנו? אני מייחלת לזוגיות חדשה ואמיתית (היו לי מאז כמה מערכות יחסים כושלות שלא ארכו יותר מ 3 חדשים - וכל פעם אני חוזרת כאילו לנקודת הפתיחה שלי...)תודה מראש...
ד"ר אורן חסון
לבטוח ביכולות שלך ליצור זוגיות טובה
⌄
לביאה יקרה,
מכיוון שהיית בכמה מערכות יחסים שלא הצליחו, יכול להיות שאת מחפשת גלגל הצלה. יכול להיות שאת מאשימה את עצמך בכך שאת לא מסוגלת לקיים מערכות יחסים טובות, ולכן את מנסה לחזור לזו שהיתה הכי מוצלחת בשבילך, כי בחוויה שלך הקשר ההוא הוא היחיד שיציל אותך מחיי בדידות.את לא הראשונה ולא האחרונה במלכוד כזה, ומנסיון אני יודע שקשה לצאת מהמלכוד הרגשי שבו את נמצאת.אני מציע לך לגשת לטיפול, בעיקר כדי להתחזק, וללמוד לבטוח ביכולות שלך ליצור זוגיות בריאה.