כאשר החיזור נגמר, ומגיעים התקדימים
JL
אחרי החתונה הכל משתנה
⌄
דר' אורן חסון שלוםאני בת 27 אשר נמצאץ בזוגיות שנה בדיוק כאשר במהלך שנה הזו גם התחתנו וגם הבאנו ילד לעולם .ההריון היה טרום חתונה והוא שדחף אותנו להתחתן כך כך מהר .אני לא יודעת למה אבל הכל מאוד השתנה לאחר החתונה . הכל היה פשוט מושלם לפני הוא היה מאוד חם אוהב מביע רגש היה קל להקשבה עכשיו המצב הפוך לגמרי אני לא מרגישה שאני יכולה לספר לו הכל כי הוא משתמש כל פיסת מידע נגדי , הוא הפך להיות מאוד קר . הוא אינו מסוגל לקבל דעה או ביקורת הכל צריך להעשות איך שהוא רוצה ועד היום אני התפשרתי כמעט על הכל על מנת לרצות אותו . לפני לא היה לו קשר ארוך בכלל .נמאס לי להתפשר אני מרגישה שאני נלקחת כמובנת מעליו , אין לי בן זוג אלא מחנך תמידי .האם תוכל לתת לי כיוון כיצד לגרום לבעלי להקשיב לי .
ד"ר אורן חסון
כאשר החיזור נגמר, ומגיעים התקדימים
⌄
JLיקרה,
בני זוג "מחנכים" יכולים לגרום לך להרגיש מושפלת, נשלטת ונרדפת. השאלה היא היכן בן הזוג שלך איבד את ההערכה אליך, ואת הרצון שלו לחזר אחרייך כדי שתרצי להיות איתו. אולי החתונה עשתה את זה. יש מי שחושב שהחתונה היא סיום החיזור, כי נגמרו לך האופציות. אחרי החתונה הגיע הזמן לקבוע מי ינהל את הנישואים, לפי ראות עיניו, וכל עשייה או אי עשייה היא תקדים. אבל זה רק מרכיב אחד בהחלטות. השני הוא החשש מכשלונות או מטירחת יתר, כתוצאה מדברים שהוא יכול לשלוט בהם קודם, דרך העשייה או המחדלים שלך. עשייה או אי עשייה שלך, ואופן התגובות שלך, יכולים לחזק את ההתנהגות הזו, בעיקר אם את נגררת לויכוחים.יש דרכים שבהם תוכלי לשכנע אותו להקשיב לך יותר, אבל קצת קשה לעשות את זה כאן. הייתי מפנה אותו לדיאלוג שעשיתי בעבר עם "ארהבית", אלא שהחיפוש באתר השתנה, ולא ראיתי דרך קלה למצוא את הדיאלוג הזה. העקרון הוא שאת צריכה לנסות לומר לו את הדברים פעם אחת, ולצאת מהויכוח. גם אם הוא לא מסכים. להגיד "אני חושבת שכך נכון יותר", ולא להיגרר לדיון מתמשך ומתיש. כך יהיה לו קל יותר שלא להתחפר בעמדתו, ולקבל את שלך. לא תמיד, אבל גם לפעמים זה יותר ממה שקורה עכשיו, לא? ועם הרבה פחות אנרגיות שליליות ביניכם.ואם את לא מצליחה לעמוד בזה, ואם זה לא עובד לך, לכי ליעוץ זוגי, גם אם זה לבדך.