דיאגנוזה לבעיות בזוגיות - פתרונות אפשריים

תאריך פנייה: 21.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דינה
בני זוג
21.09.2006 • 12:06

שלום
ד"ר חסוןאני בחורה כבת 27, מאז שאני זוכרת את עצמי - מכיתה ד' יש לי בני זוג לאורך זמן , חודשים ואף שנים, כמעט ולא יצאתי לדייטים בחיי כיוון שבכל מקום בו הייתי מצאתי בן זוג להיות איתו. הזוגיות שלנו תמיד הייתה טובה למשך כמה חודשים והייתי בטוחה שאני אוהבת את הבחור, ותוך כדי הזמן כבר נקשרתי אליו, ולאחר כמה חודשים לפעמים שנים, כשהחברות בינינו הפכה למשהו כבר לא ממש כיף הבנתי שאני לא אהבתי אותו או שאני כבר לא אוהבת אותו ומחפשת משהו אחר וזה נגמר. וכל פעם מחדש הפרידות הן קשות מאד. כיום יש לי חבר מזה 8 חודשים ואני חשה את אותם תחושות כמו לפני פרידות.הייתי רוצה להגיע למצב שבו אני מסוגלת לצאת לדייט ולהבין אם האדם מתאים לי או לא ולא לתת לזה כל כך הרב הזמן הזדמנות ובסוף להחליט שלא אחרי שכבר ניקשרתי והתרגלתי. אולי אני פשוט כל כך מפחדת להיות לבד עד שאני פשוט לוקחת כל דבר שקרוב ביותר למה שאני רוצה . אני בת 27 ואני רוצה משהו לטווח ארוך יותר מכמה חודשים ויש לי תחושה שאם אמשיך בדרך זו זה לעולם לא יקרה או שאמצא מישהו ואשלה את עצמי לכל החיים .עליי לציין גם שאני עוברת טיפול פסיכולוגי מזה שנתיים וחשבתי שזה עזר לי עד שהבנתי שאני עושה את זה שוב .אשמח לתגובתך הכנה

ד"ר אורן חסון
לחפש פתרון שמתאים לך
23.09.2006 • 16:20

דינה יקרה,
את מחפשת דיאגנוזה, כדי לקבל פתרון. אבל אני פשוט לא יכול. האפשרויות הן רבות.האפשרות הפשוטה הראשונה היא שבאמת לא כל אחד מתאים לך, כי את איכותית מאד, ויודעת את זה, ועושה הכל נכון, כולל ללמוד את בן זוגך עד שאת מגיעה למסקנה שאת לא מקבלת את מה שאת רוצה, ומחליטה לעזוב אותו. ולרוע מזלך בני הזוג שבחרת היו אמנם קרובים למה שרצית, אבל לא ממש התאימו. אם זה נכון, הפתרון הוא או ללמוד להקטין את הדרישות שלך ("ללמוד" פרושו לדעת להשלים עם זה לחלוטין), או להמתין עד שתמצאי את הגבר המתאים, כי במקרה שלך זה עניין של זמן.האפשרות השניה היא שאת בררנית מדי. כלומר, שכמעט שאין מה שאת מחפשת, ושכאשר את נתקלת בקצת קשיים, התמונה הופכת להיות שחורה, הגבר אפור מדי, ואת בכלל מחפשת אביר על סוס לבן, כך שהאפור והשחור לא מתאימים לך. אם זה נכון, הפתרון הוא, כמו באפשרות הקודמת, ללמוד לקבל את מה שיש.אפשרות שלישית היא שאת פשוט לא יודעת לבחור את בני הזוג שלך, ולכן את מגלה שהם לא מתאימים לך, רק לאחר זמן. משום מה זו נראית לך האפשרות היחידה הסבירה, אבל אני לא לגמרי בטוח שזה נכון. ככל שאת בררנית יותר (ולפעמים בצדק), ההבדלים בין האפשרויות השונות קטנים יותר וקשה לדעת מי מהן דומיננטית. אני חושש שאחד הקשיים העקריים שלך הוא הלחץ שלך למצוא את בן הזוג האידיאלי שלך כמה שיותר מוקדם. כשאת בררנית יותר, זה עלול לקחת יותר זמן, ולכן הלחץ גדל. חשבי על כל אלה, ואולי תמצאי פתרון שיתאים לך. יכול להיות שהפתרון הנכון לך הוא לחפש דרכים להקטנת הדחיפות של מציאת בן הזוג המתאים לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083