ירידה בתשוקה בזוגיות
ranin
שעמום בזוגיות
⌄
שלום ,
אני בת 24 ןבעלי בן 34 .אני כבר נשואה 3 שנים . יש לי בתאני עדיין לא מרגישה בהתלהבות כלפי בעלי ,או בכלל אני לא יודעת אם אני אוהבת אותו או לא .למרות שהיה בהתחלה אהבה גדולה .איך ניתן להחזיר את ההתלהבות והאהבה לזוגיות. רוצה חידושים ,רוצה משהו שישבור את השגרה?!
ד"ר אורן חסון
ירידה בתשוקה
⌄
רנין יקרה,
אני מבין שבעבר היתה בך תשוקה כלפיו, והיום היא איננה. האם העדר התשוקה, מבחינתך, זהה להעדר אהבה? האם בנוסף להעדר התשוקה כלפיו, את גם מרגישה ירידה במחוייבות שלך כלפיו, בצורך שלך לדאוג לצרכיו, ובצורך שלך להיות איתו? וטבעי שכל המרכיבים האלה מעורבבים זה בזה. אלו רק נקודות למחשבה, לא פתרון למצב.כדי להגיע לפתרון, את צריכה לעבוד באופן יסודי על האפשרויות השונות. עבודה עם איש מקצוע יכולה לעזור לך. צריך לבחון את מידת שביעות הרצון שלך מהזוגיות ומהחיים עם בן זוגך. צריך לבחון את מידת שביעות הרצון שלך ממה שאת עושה עם עצמך, מבחינה מקצועית, מבחינה חברתית ומבחינה אינטלקטואלית. יש להבין את מקור התסכול שלך ביחסים הזוגיים, כי לעתים קרובות מריבות ביניכם, או הערכה נמוכה שיש לך כלפיו או כעסים שאת מפנה כלפיו יכולים לגרום לך לא לחשוק בו. רק לאחר בחינת כל הגורמים האפשריים, אפשר יהיה לחפש פתרון.