הכוונה לשאלות פורומים לפסיכותרפיה

תאריך פנייה: 06.06.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
HR
תודוה על תגובתך המהירה
06.06.2005 • 15:25

ד"ר אורן חסון שלום רב.תודה ושוב תודה גדולה על על תשובתך המהירה .בחלק ממכתבך ניראה היה לי שלרגע אתה גר אצלנו בבית או שוכן אצלי בראש .נושא הרקנות/חוסר חויות/העדר התלהבות מהחיים-הם בהחלט דברים שאני רואה אותם וזה אולי עיניין שלו ושווה בהחלט שילך ליעוץ פסיכולוגי לבדו היות ואני יודעת שחווה פעמים בחיו הבוגרים טראומה מאוד קשה-יתכן מאוד שהדברים שלובים זה בזה.העיניין שכן סיפקתי לו חויות (אם ארצה ןאם לא) התחתנו...הבאנו יחד ילדה לעולם...אתה מבין ד"ר חסון לא חלקנו שום חויה יחד שום שיח על אירועים אלה אלא כמובן מונולוגים ארוכים ומתישים שלי.בכמה פעמים אף אמרתי לו שחוסר ההדברות והשיתוף הרגשי שלו למעשה ההיסגרות הזו הופכים אותי גם כן לסגורה לצערי,הסברתי לו שאני רוצה להרגיש עומק ביחסים שלנו ולא "מה אכל...או מתי הילדה קמה? וכו..."וההסגרות הזו שלי בכפייה הופכת אותי לאדם עצוב יש פעמים סתם במהלך היום מבלי הודעה מוקדמת בום דמעות מציפות את עניי וזה בעצם האור האדום שנדלק אצלי הרי אני אדם שכה אוהב לשתף ולחוות יחד אני אדם שכל חבריו באים להתייעצות איתו אני אדם אוהב אדם-סגורה?!.בן זוגי הכן נותן לי לנהל את חיינו שכמבן לכל דבר יש שניי פנים אך עם זה אני חייה בשלום ואללה !!לפעמים אני אומרת לו באמצע שיח (סליחה) מונולוג שלי "אך אתה יכול לשמוע את כל דבריי לחוות דמעות כאב תסכול שלי ולהמשיך לשתוק אתה מעניש אותי???? וכמובן שתיקה מתמשכת לפעמים נדמה לי שאני באיזה סרט לא מי יודע מה ומחכה לפרסומות לנשום קצת אויר.כך בהחלט אני מרגישה את השתקן שלי : נותן לי לעשות כרצוני והעולה על ראשי ולנהל את כולנו ויחד עם זאת הוא גם השתקן השני שציינת אולי מעניש קצת אולי אני לא יודעת.... אך בשיחות הוא בשקט וגם בשאלות רבות הוא שותק כן..כן..ממש שותק או שעונה בחצי עד משפט אחד קצרצר וזהו !! אני יודעת שגם עם כדור הארץ יתפוץ לו בעוד שעה ואני יגיד לשתקן שלי בוא ניפרד נסכם את חיינו בכדור הארץ תומר כמה דברים או לחילופין עם יתלו אותו ויגידו לו יש לך אפשרות לבקשה אחרונה הוא י ש ת ו ק !!לאחרונה הבחנתי וממש התעקבתי עד שמתי לב - האדון שלי כל פעם שהמונולוג שלי תופס נקודת שיא הוא פתאום אומר " ראית את התוכנית הזו? אה אמא שלי..הלווו מה זה קשור עכשיו?!הרבה מאוד זמן אני מדברת איתו שלא ניתן מבחינתי לנהל חיי זוגיות ומשפחה ללא קול (אני מפחדת שהוא יעביר את השתיקה הזו לילדיי בעתיד ) בהחלט אני רוצה יעוץ זוגי/פרטני אך לצערי ובאמת לצערי וניראה לי באיזה שהו מקום גם לצערו של השתקן שלי אין באפשרותנו הכלכלית לעמוד בסכומים שמבקשים היום היועצים/פסיכולוגים ,אני אישית פניתי לקו"פח אך השתקן שלי סיים לימודיו עכשיו והתקבל למקום עבודה ממשלתי ואני מפחדת שחלילה התיק הטיפולי הזה עשוי איי פעם לחבל לו בחיים.האם אתה יודע על מסגרת אחרת ?סדנאות ? כל דבר שיכול לפתוח את הבונקר השתקן שלי ולהראות לו איזה עולם ניפלא יש בחוץ.אני שוב מודה מעמקי נשמתי על שאפשרת לי להוציא את אשר על ליבי ועוד היפה יותר לקבל מענה.תודה רבה רבה.נ.ב - מרוב התלהבות הורבלית שלי שכחתי משהו חשוב: לשתקן יש בעיית ריכוז (מאובחן) האם לזה יש דריסת רגל בכל אשר הצגתי? מצטערת שהחסרתי פרט כה חשוב אולי זה יכול להראות עוד צד נסתר בשתיקתו?!

ד"ר אורן חסון
תודוה על תגובתך המהירה
07.06.2005 • 01:36

HR יקרה,
יש לי רושם שעכשיו אנחנו מתחילים לחרוג מההתמחות שלי לכיוונים אחרים. נסי להפנות את השאלות שלך הפעם אל הפורומים לפסיכותרפיה ולפסיכיאטריה, ולהתמקד בשאלות הנוגעות לתחום האישי של בן זוגך. בדקי מה התגובות שם. נדמה לי שתוכלי לקבל תשובות מספקות לחלק מהשאלות הללו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083