המתנה לקשר: חשבון כדאיות
תלתל
מלאה בספקות ומבולבלת לגבי בן זוגי..
⌄
שלום
לך...אני בת 35, רווקה, יוצאת עם חברי עוד מעט שנה...הינני לקויית שמיעה, מרכיבה מכשירי שמיעה, וחברי שומע...עם בעייה אישית רפואית אחרת ...הקשר בינינו מבוסס על אהבה, אמון וכנות בינינו...אך לצערי חברי אינו עובד הרבה זמן...( הוא טכנאי מחשבים ורשתות...) ואילו אני עובדת חצי משרה....חברי ניסה לשלוח קורות חיים, ליצור קשר עם חברות כוח אדם, לשלוח פקסים וטרם מצא עבודה...כולל עבודה לא רק ספיציפי במחשבים..אלא גם בתחומים אחרים...והוא מרגיש מיואש ומאוכזב.... לפי היכרותי עימו, יש לו קושי לבטא את עצמו, לשווק את עצמו... למשל בשיחות עם מנהלים בראיונות עבודה.... וכאן רואים שאופיו חלש...היננו שונים לגמרי באופי ...וברמה...!!!!חברי יותר שקט , שתקן למדי, ואילו אני יותר כריזמתית, יותר מדברת, יותר מפעילה....מלבצע דברים....ואילו הוא, לוקח לו זמן להכיר את עצמו באמת ולהתבגר...כי לידי הוא עדיין "ילד"...( הוא גר עם הוריו...עדיין...)...הינני עדיין עימו....כי הוא נותן לי אהבה , דאגה....רוצה לתת לי הרגשה טובה וכמובן שהוא גם ירגיש באותו מצב... מה גם שהוא אומר שאני נותנת לו דחיפה כי עם בחורה אחרת, לא היתה לו דחיפה ושיחות כמו ששוחחתי עימו... הוא לא רוצה לעזוב אותי בכלל , כי אני "האחת והיחידה " מבחינתו...למרות שאנו במהלך כל הקשר רבים ומתווכחים...אני רוצה להמשיך הלאה , כלומר להתחתן ולהקים משפחה....ואני צריכה "לחכות" בשבילו עד שימצא עבודה ולימודים...(הוא מעוניין ללמוד הנהלת חשבונות וחשבי שכר...) כי הוא חושב שאם יילך לכיוון אחר אולי יימצא עבודה ...אולי יימצא "אור בקצה המנהרה...לכן רצוני לשאול אותך, האם כדאי להמשיך את הקשר ולהיות עימו או להמשיך הלאה?אשמח אם תוכל לעזור לי...תלתל...בנוסף, כפי שכתבתי ,הינני לקויית שמיעה, אני עובדת בחנות צילום, אחראית על פיתוח והדפסת תמונות...מעצבת אלבומים לאירועים( לחתונות, בר\ת מצווה וכו"...) וכן משרתת את הלקוחות בחנות...אני עובדת בחנות 6 שנים, וטרם קיבלתי העלאה בשכר....דיברתי עם אחד הבוסים בעיניין זה...והיא אומרת לי כך: " מכיוון שאינך יכולה לשוחח בטלפונים...אינני יכולה להעלות לך את השכר..." חוץ ממני ועוד עובדת שעוזרת לי בטלפונים...יש עוד 2 בחורים תלמידים שלומדים צילום...שגם עובדים אצלינו "לניסיון"שנכנסו לפני כחודשיים...... והבוסית אומרת לי שהיא צריכה לתת להם תגבורת ועוד כסף בשבילם ...כדי שאחד מהם יעבוד עימי...( כי העובדת שעובדת עימי...לא תהיה בעבודה איזה חודשיים...ולכן אחד מהעובדים "הצעירים" יהיה עימי...ואני אישית מרגישה נפשית ...בהרגשה לא טובה ומושפלת.!!!!... שאלתי את הבוסית, אם הם רוצים שאשאר בעבודה? והיא ענתה לי שכן...שהם לא רוצים "לפטר" אותי... מה גם שהם לא רוצים לשלם פיצויים...היא ענתה לי שמי שרוצה ללכת...שיילך...ללא שום זכויות...החשש שלי שבמקום עבודה אחרת, אינני יודעת אם יכולים להעסיק אותי עקב שמיעה...וכן בגלל מצב כלכלי במשק...וגם בגלל שחברי אינו עובד...זה גם משפיע עליי מאוד...אינני יודעת מה לעשות...האם להמשיך בעבודה באותו שכר שמשלמים לי?אשמח אם תוכל לעזור לי בעיניין הנ"ל... ?מודה לך,תלתל.
ד"ר אורן חסון
חשבונות
⌄
תלתל יקרה,
מכל מה שכתבת, לא ברור לי אם לא נכנס גורם אחר למשוואה. כתבת שאת בת 35, ושהוא גר אצל ההורים וממתין, לפני מיסוד הקשר, למצוא עבודה, וללמוד הנהלת חשבונות. כתבת שהוא עדיין "ילד" לידך. האם הוא באמת ילד? בן כמה הוא???ובכל גיל שהוא, תלתל, אם הוא באמת רוצה להמתין כמה שנים לפני מיסוד הקשר, תעשי את חשבון הכדאיות שלך. אין לי שום כלים לדעת איזו החלטה תהפוך אותך למאושרת יותר, וזהו גם נתון בלתי אפשרי לצפייה מראש.לגבי העבודה, אני חושש שלא אוכל לעזור לך. את שואלת שאלה הנוגעת ליחסי עבודה. עם זאת, בסטארמד יש פורום "רפואה ומשפט". נסי לשאול שם את השאלה, ואני מציע לך להציג בשאלה גם מספרים – את המשכורת שלך, ואת המשכורת של הבחור הצעיר שמקבל העלאה במשכורת.