ירידה בעניין: מה עושים?
דבי
שינויי בקשר
⌄
שלום רב,
אני במערכת יחסים כ-5 חודשים. בחודשיים הראשונים הקשר היהמושלם, עם המון חיזור מחמאות מצידו, מפגשים יום יום ובעיקר יוזמה שלו, מבחינתי זה לקח טיפה זמן ואפילו נהניתי מזה. היו גם מידי פעם גילויי קנאה מצידו מה שמאוד החמיא לי למרות שלא פעם מצאתי את עצמי בסיטואציות שבהם היה חשד (לא מבוסס) מצידו שיש לי קשר עם האקס שלי, ניסיתי לשכנע אותו ולהבהיר שהוא טועה ומצאתי את עצמי ממש מבקשת מחזרת ומתחננת שיאמין. בסופו של דבר הוא קיבל את דברי למרות שהבהיר שאם רצוני בקשר אחר הוא לא "ירדוף" אחרי ויכבד את החלטתי. אט אט הקשר ביננו נמשך אבל השתנה. היו פעמים בהם לא התקשר כמעט יום שלם( קודם השיחות הטלפוניות היו כחמש שש פעמים ביום) בטענה שעסוק מאוד בעבודה, מיוזמתו היה מתנצל למרות שלא באתי בטענה. אם בתחילה היה מדבר איתי מייד בבוקר, ואם הייתי עסוקה או לא זמינה תמיד הבהיר לי שהוא דואג, או שאני צריכה לפחות לסמס לו שעסוקה, במקרים רבים אפילו כעס כשלא חזרתי אליו מיד טלפונית. בכל מקרה כפי שאמרתי חל שינויי, במקום לדבר איתי בבוקר או בצהרייםהשיחות היו בערב, לעיתים רק אחרי שסימסתי לו ושאלתי מה קורה? לאן נעלם? בעבר היינו מתכתבים באס.אם אסים בכל לילה שעות, פתאום זה לא התאים לו, וביקש שנפחית, או שבכל פעם שסימסתי מייד התקשר או קיצר בהודעות וכתב "עייף, לילה טוב". גם החיזור שלו השתנה, המילים היפות, האמפתיה והרגישות למצבים שונים בחיי. תמיד הקשבתי לבעיותיו וייעצתי ופתאום כשזה בא מהכיוון שלי וכשהייתי מספרת לו על דברים מסויימים בחיי היום יום לא תמיד ראיתי התעניינות, או שהיה עסוק באותו רגע בעבודה (חשוב לציין שעבודתו אכן אינטנסיבית) ואח"כ אפילו שכח לשאול... . דוגמא נוספת היא בשבתות , בעבר בא בטענה שאני לא יוצרת עימו קשר בשבת ולא שואלת לשלומו עד שהוא לא מתקשר, ופתאום זה גם כבר לא קורה, אני זו שיוזמת קשר ואם לא אתקשר הוא לא עושה זאת. דיברתי איתו מס' פעמים על השינויים ולדבריו אני מנתחת את הדברים לא נכון. מבחינתו אגב אין טענות לכלום, הכל בסדר - בניגוד לעבר. לפני כשבועיים אפילו כעסתי מאוד ואמרתי שאסיים את הקשר בשל חוסר האפתיה שלו, ותגובתו הייתה מאוד קיצונית, הוא נפגע ואמר שאם מבחינתי אני רוצה לסיים הוא יכבד זאת, כלומר לא נלחם. אמרתי לו שלמרות שהיחסים השתנו והם פחות נעימים לי בשל השינוי שבו, קשה לי מאוד להיפרד. תגובתו הייתה שיעזור לי בכך שלא יתקשר ושעוד לא מאוחר. כל הדברים האלה מאוד מערערים אותי ואני יודעת שמשהו השתבש ושההתלהבות הראשונית נעלמה אבל בכל זאת חשוב לציין שהוא לא מנתק קשר לגמרי ולא נעלם ממש. ופעמים רבות מקנא לי ואומר שאני חשובה לו מאוד. יכול להיות שלא רוצה לפגוע בי ומחכה שהסיום יבוא ממני? בקיצור מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות? מצד אחד השינויי גדול ומן הצד השני לעיתים אני כן רואה איכפתיות ורצון שלו להמשך קשר. מודה על תגובתכם.
מאיה
שינויי בקשר
⌄
זה פשוט לא יאומן!! אני בדיוק באותו המצב.
ד"ר אורן חסון
ירידה בעניין שלו, ומסרים כפולים
⌄
דבי, מאיה יקר
ות,ההתלהבות הראשונה דעכה, ועכשיו זו באמת שאלה שמונחת לפתחך, כי אני רואה שתי אפשרויות, ושתיהן כנראה לא תמצאנה חן בעינייך:א.זה מה שהוא ביומיום, והוא מוכן להילחם על שמירת היומיום הזה כפי שהוא, ולא לתת לך יותר מרמת תשומת הלב שהוא מקדיש לך היום.ב.הוא באמת מעוניין בך פחות עכשיו מכפי שהיה בהתחלה.את מקבלת אמנם מסרים כפולים, מדי פעם, אבל אם את רואה אפשרות אחרת, טובה לך יותר, אשמח לשמוע.עם כל אחת משתי האפשרויות הללו אפשר לעשות משהו, אבל לא הרבה. זה דורש המון מאמץ מצידך, כולל בליעת צפרדעים מבלי שירגישו עליך, ומאבק לשינוי הסטאטוס שלך בעיניו, כמו גם לשינוי הסטאטוס קוו שביניכם. הסיכוי לא משהו, ולכן שווה לנסות, למרות הסיכון, רק אם הוא שווה מאד מאד.