התמודדות עם קונפליקטים זוגיים
נועה
פרידה
⌄
חבר שלי ואני היינו ביחד שנה לפני חודש נפרדתי ממנו.בכל מהלך החודש הנוכחי הוא לא האמין שזה נגמר לא הסכים לקבל זאת חיזר אחרי הרבה וככ רצה שניהיה ביחד. הוא אמר שהמשבר שהיינו בו צריך רק לחזק אותנו.אני נפרדתי ממנו כי הרגשתי שאני לא במקום הראשון אצלו הרגשתי הרבה פעמים חוסר כבוד והערכה לא היינו יוצאים בכלל והקשר היה מאוד סתמי אני בחורה בת 26 ומחפשת קשר שאדע שאוכל להתחתן עם הבן אדם. היה איזה פעם אחת שהוא פשוט אמר לי שהקשר שלנו מובן מאליו.כל החודש האחרון הוא הבטי לי שהוא השתנה בשבילי שהוא יתן לי חופש לצאת עם חברות ושאנחנו גם נתחיל לצאת, שהוא גם ילך לטיפול אם יש צורך בכך שהוא יעשה אותי מאושרת שהוא היה עיוור עד עכשיו והוא לא מוכן לאבד את האהבה שלו. בקשר למובן מאליו הוא טען שאמר זאת כדי לקבל ממני יותר אהבה. חבר שלי אחד שיודע לדבר ולנסח את דבריו ולמרות זאת אני ממש השתכנעתי מכל דבריו. מתחילת השבוע פשוט הפסקנו לדבר וממש קשה לי אני מאוד מתגעגעת אליו ומפחדת שהפסדתי אני למרות הכל אוהבת אותו. ההורים שלי לא מוכנים בשום אופן שאחזור אליו הם אומרים שהוא לא בשבילי. האם גבר יכול להשנות בצורה שכזו? אני מפחדת שהוא ישתנה חודש חודשיים שנה ואחרי החתונה יחזור להיות אותו אדם שהיה עד כה. אני לא מצליחה להתמודד עפ הפרידה הזו, ולא יודעת מה לעשות.....
ד"ר אורן חסון
ללמד את עצמך להיות חזקה יותר
⌄
נועה יקרה,
האמת היא שלא לגמרי הבנתי. כלומר, אם ממש השתכנעת מדבריו, מדוע הפסקתם לדבר מתחילת השבוע?יש לך קונפליקט בין התחושה והגעגועים שלך כלפיו, לבין החשש שהוא לא השתנה באמת, ועדיין לא יעריך אותך מספיק, והלחץ של ההורים שלך. אני לא יודע כמה קל יהיה לך להתמודד עם ההורים שלך, כי אני לא יודע בת כמה את ואם את גרה אצל ההורים או נתמכת על-ידם. במקרה האחרון, הקשר שלך איתם הדוק יותר, והלחץ יכול להיות משמעותי יותר. בכל מקרה, ככל שאת יכולה, הגיע הזמן שתחליטי את החלטות החיים שלך בעצמך, ושתלמדי לסמוך על עצמך.לא תמיד אפשר באמת לדעת מה יקרה. ולכן, לא מדובר בלסמוך על עצמך שתעשי את ההחלטה הנכונה. אין אפשרות לדעת את זה. במצב הידיעה שלך, הסיכוי לכל אחת מהאפשרויות יכול להיות קצת יותרטוב מהאחרת, בלי ודאות מה באמת יביא לך אושר. אלא שמדובר בעיקר בבטחון שלך שאם תנסי וזה לא יצליח, תדעי להתמודד עם זה. זה המסר העיקרי שאת צריכה ללכת איתו, נועה: ככל שאת חזקה יותר, ויודעת להתמודד עם נפילות, כך תוכלי להרשות לעצמך יותר לנסות דברים שאינם בטוחים, ולא להפסיד הזדמנויות. אם את חוששת מאד מנפילה, אז אולי מוטב שלא תנסי, עד שלא תלמדי את עצמך להיות חזקה יותר.