ירידה בחשק מיני לאחר לידה

תאריך פנייה: 01.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יאנה
אהבה...
01.02.2006 • 14:05

שלום רב,
אני ביחד עם בעלי כמעט 3 שנים (יוצאת ונשואה) , יש לנו ילד בן 8.5 חודשים.בהתחלה מאוד אהבתי לעשות איתו סקס , ועכשיו יותר משנה וחצי (הריון + 8.5 חודשים לאחר לידה) אני ממש לא מתלהבת לעשות את זה. השאלה שלי בעצם האם חשק מיני קשור גם לאהבה ??? כי היחס הנפשי שלי גם השתנה כלפיו. אני כנראה כבר לא אוהבת אותו כמו פעם. אני בקלות מתעצבנת אליו , אין לי חשק מיני .. פעם בשבוע מספיק לי...ואני רואה בו כל מיני דברים שמעצבנים אותי ופעם לא עיצבנו בכלל.את האמת המצב הזה אולי קרה בגלל שעברנו לגור עם אמא שלי... ואמא מאוד השפיע על היחסים שלנו.. היא לא כל כך מחבבת את בעלי.. וגם אני התחלתי לא לאהוב בבעלי כל מיני דברים שאמא שלי לא אוהבת. עשינו טעות גדולה שהשכרנו ביחד את הדירה...אז עכשיו אני לא יודעת בכלל מה אני מרגישה כלפי בעלי... אני חושבת שאני אהובת אותו למרות הכל , אבל לא רואים את זה בחשק מיני...והאם המצב אצלי ישתפר כשנעבור לגור לבד ??אני מאוד רוצה ...

ד"ר אורן חסון
פחות חשק מיני לאחר לידה, אצל הסבתא
02.02.2006 • 01:05

יאנה יקרה,
זה כל כך נפוץ לאחר הכניסה להריון, ועוד יותר לאחר הלידה, כך שאת לא חייבת להצדיק את זה בהכרח בכך שאת לא אוהבת אותו. החשק המיני קשור גם לשינויים הורמונליים (ואפשר ולפעמים כדאי להיבדק), זה קשור למאמץ הרב שנילווה לטיפול בילד, ושאת רוצה אחר-כך רק קצת שקט, וזה יכול להיות קשור גם ליחסים ביניכם, שאולי הוא משקיע פחות וזה מכעיס אותך. ובודאי שכאשר אמך מטפטפת לך שהוא לא בסדר, זה משפיע. כדי לאהוב אותו את צריכה לצאת מההשפעה שלה. ואת גם צריכה לשים לה גבולות, כי מרוב רצון טוב היא מזיקה לנישואים שלך.זה שאת רוצה לרצות, זה חשוב מאד. אבל את צריכה גם לרצות לעשות משהו בעניין הזה, והסיבות שמניתי כאן יכולות לתת לך כיווני עבודה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083