ירידה בחשק: מה עושים?
סימן שאלה
יחסים והריון
⌄
שלום,
אני בת 25 ובהריון מתקדם. בודאי יש שינויים ביכולות המיניות כאשר הבטן כל כך גדולה לוחצת ומפריעה (גם לי גם לבן זוגי), אבל זכור לי מההריון הקודם שעד יום הלידה ממש יכולנו לקיים יחסים... ובהריון הזה- כלום. גם כאשר אנו מנסים ומתחילים, אנחנו מפסיקים באמצע בגללו, לא בגללי. הוא אומר שלא נוח לו.ולפעמים זה נמשך כל כך הרבה זמן, שגם אני כבר לא רוצה להמשיך... אין לי כוח לחכות עד ש"יגמור"- כי זה פשוט לא קורה או לוקח זמן ר לקרות... אבל, האם זה נורמלי שאחרי מספר דקות רב של חיכוך הוא פשוט מפסיק בלי שיהיה לו חשק "לגמור" בכלל? אני מרגישה שאין לו חשק כבר, (הוא אפילו די אומר זאת) ואומר שאפילו השפיכה (כאשר היא מתרחשת - ואפשר לומר שמתחילת ההריון זה לא ממש קרה) כבר לא מהנה כמו בעבר.יש לציין שהעניין הזה התחיל כחודשיים לפני שהריתי, כך שלא ממש שמנו לב לזה, אבל עכשיו...וכמו כן, בערב כל התחלה של אקט מיני היתה מביאה אותו ממש לדרישה לקיום יחסים, לא היה מפסיק לנסות עד שקיבל את רצונו... וזה אף פעם לא הפריע לי. לא יודעת מה לעשות...
ד"ר אורן חסון
כשהחשק דועך
⌄
סימן יקרה,
יכולות להיות לכך די הרבה סיבות. אני מציע שתצרו קשר עם מטפל מיני, ותתייעצו איתו אם להגיע כבר עכשיו לטיפול, לבירור העניינים הפיזיים או הנפשיים, או מתישהו לאחר הלידה.