דיון על חברה לשעבר: מה עושים?

תאריך פנייה: 09.02.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נטע
חבר שלי
09.02.2006 • 13:27

יש לי חבר כבר 5 חודשים היה בינינו אהבה ממבט ראשון והוא התאהב בי ואני בו עד מעל הראש וכבר אחרי חודש וחצי הוא הציע לי שנעבור לגור ביחדלפני כ-5 שנים הוא נפרד מהחברה האהבה הראשונה שלו שנמשכה 7 שנים. היום היא נשואה + 2 אך הם היו בקשר טלפוני רציף . כשעברנו לגור ביחד היא התקשרה אליו וביקשה לבוא לשתות כוס קפה אצלינו והוא התקשר אלי ושאל אותי אם אני מסכימה. . אני מאוד מאוד כעסתי ואמרתי שאני קצת המומה מהשאלה ובתור מה היא תבוא אלינו ומה אדבר איתה? מה נחליף חוויות איך אתה במיטה? הוא התקשר אליה ואמר לה שזה לא מתאים.באותו הערב רבנו נורא והוא אמר שהוא מתנצל ושלא התחשב ברגשות שלי ואמר שאם אני הוא ינתק איתה את הקשר, אמרתי לו שאם לא ינתק איתה את הקשר לא מוכנה להמשיך במתכונת הזאת.היא, למרות שהיא נשואה עדיין אוהבת אותו ומוכנה להתגרש ולחזור אליו (היא שאלה אותו מזמן שאם היא תתגרש הוא יחזור אליה והוא אמר לה שלא) בעיקבות זה שהוא יודע שהיא לא תרפה ממנו הוא החליף את מס' הטלפון שלו וביקש מהחברים שלו לא לתת לה בשום אופן את המספר.לאחר שהשלמנו כששכבנו הוא אמר לי שהוא רוצה רק אותי, והוא רוצה ילדים ממני והוא אוהב אותי והוא יעשה הכול בשבילי.הוא באמת התנתק ממנה והיא עדיין ממשיכה לשאול עליו, מתקשרת לאמא שלו לשאול מה שלומו והוא לא מתייחס ומבקש מכולם להגיד לה שלא תתקשר.אני יודעת שהוא אוהב אותי, הוא התנתק מכול הידידות שלו בעקבות כך ואמר שהוא רוצה רק אותי.מה אתם אומרים על האקסית? יש לי עוד ממה לחשוש? מה עליי לעשות?יש לציין כי הם נפרדו בגלל שהיא רצתה להתחתן והוא לא היה מוכן אח"כ רצה לחזור אליה והיא כבר הייתה עם אותו בחור שהיום בעלה אך עדיין אוהבת את החבר שלי

ד"ר אורן חסון
האקס המיתולוגית מלפני חמש שנים
12.02.2006 • 00:12

נטע יקרה,
המחשבה הראשונה שלי היתה שאת מגזימה. כי אם הם נפרדו לפני חמש שנים, ואת חושבת היום על כך שהדבר היחיד שאת יכולה לדבר איתה זה על איך הוא במיטה, את ממעיטה מערכו של בן זוגך. ואולי גם מערכך. מה שזה אומר זה שזה יהיה הדבר היחיד שיהיה לך בראש כשאת תראי אותה, ולכן, בעינייך, זה יהיה הנושא היחיד לשיחה. לא היא אשמה בזה, וגם לא בן זוגך. ואיך שלא תראי את זה, זה מצביע על אי בטחון מוגזם ביחסים שלך עם חברך.אבל יחד עם זאת, אם היא עדיין רודפת אחריו, את צודקת בכך שקשר בינו לבינה עלול לאיים עלייך, ולכן חברך נוהג נכון כשהוא מתנתק ממנה (אבל אז, למה בכלל עלתה השאלה שלך? האם משום שהנתק הזה, למרות מה שכתבת, אינו סופי?). אבל העובדה שאת מוטרדת היום בפרטי מה שהם עשו במיטה ביחד לפני חמש שנים, היא מוגזמת. בגלל ההקצנה הזו שלך אני מבין גם מדוע את מבודדת אותו מכל הידידות שלו. אולי אני טועה, אבל כפי שאת מתארת זאת, יש לך בעיה של קינאה מוגזמת, והיא עלולה להרחיק אותו מתישהו. יש איזון עדין בין אמצעי מניעה מפני בגידה, לבין מידת אמון שאת צריכה לתת (ולקבל), וכשאת חורגת מהמידה המקובלת של אמצעי המניעה הללו, ולא נותנת בו אמון כפי שמקובל לתת, את מגיעה לקינאה הרסנית. נראה לי שאת צריכה ללמוד את מידת האיזון הנכונה.ואולי צריכה להרגיע אותך העובדה שגם החבר שלך מבין בודאי שהחברה לשעבר, עם שני ילדים, זה כבר חבילה שהוא לא רוצה. ואולי גם העובדה שהם לא נפלו זה לזרועות זו, גם בלעדייך. אז מדוע שינהגו אחרת כשאת בסביבה?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083