ירידה בחשק המיני לאחר לידה
ליאת
עייפות וזוגיות
⌄
אני בת 31, נשואה 4 שנים פלוס תינוק בן 9 חודשים. מאז הלידה ועד היום אני מרגישה שהזוגיות נפגעה, גם התשוקה דעכה ועוד לא שבה. נהייתי בן אדם נורא עייף, כל ערב במקום לתת לבעלי תשומת לב אחרי שהילד הולך לישון אני מרדמת מול הטלויזיה. הוא מנסה ליזום איתי סקס אבל אני מרגישה שהמשיכה שלי אליו ירדה ובכלל לא בא לי סקס. בפעמים שכן עושים אני ״עושה לו טובה״ ולא נהנית בעצמי. מרגיש לי עצוב שזה ככה, פוחדת שזה יגרום לסוף היחסים. האם זה אצל כולם ככה וצריך פשוט להמתין שהילד יגדל? ממש קשה לי בתקופה זו.
ד"ר אורן חסון
ירידה בחשק המיני לאחר לידה
⌄
ליאת יקרה,
המצב הזה שבו לאחר לידה יש ירידה בתשוקה ובחשק המיני, ולפעמים גם ירידה בחיוניות ובעניין בחיים (לפעמים גם בילד ולפעמים בכל העולם פרט לילד) היא דבר שהוא די נפוץ. האם זו תדמית הגוף שלך, האם זו עייפות פיזית ונפשית? האם זה כי בן זוגך לוקח אותך כמובן מאליו ומפסיק לחזר כפי שעשה קודם (שזה הרבה יותר מאשר ליזום סקס - זה להראות לך עד כמה את חשובה לו ומרגשת אותו)? האם זה כי שניכם פועלים בתוך שיגרה ואת צריכה ריגושים נוספים כדי לרצות להוסיף אליהם גם את החיים המיניים? האם זה כי את, או בן זוגך, באופן לא מודע אפילו, רואים בך פתאום יותר אמא ומקור להזנה יותר מאשר אשה מינית? האם כי את כועסת עליו בשל דברים שקרו ביניכם? - אלו הם דברים שאת צריכה לברר עם עצמך. נתתי לך כאן רשימת אפשרויות, ויכולות להיות עוד אחרות. חשוב לטפל בזה, כי מצב כזה לאורך זמן נוטה ליצור ריחוק רגשי שהולך ומתעצם.התחילי במחשבה בכיוונים שהולכתי אותך אליהם. נושאים אלה יכולים להיות מטופלים גם בעזרת איש מקצוע, טיפול זוגי או מיני. אם צריך, שקלי גם את האפשרות הזו.