ירידה בחשק: איך לצאת מהשיגרה

תאריך פנייה: 02.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
הידרדרות ביחסי מין - עזרה דחוף!
03.06.2006 • 00:05

שלום,
אני נשואה מזה כ- 5 שנים לאדם מקסים, מתחשב, אוהב ומפנק.לפני שנה וחצי חודשים נולד בננו הבכור בשעה טובה.יש לנו בעיה בתדירות קיום יחסי מין. ההידרדרות בקיום יחסי המין החלה לפני הלידה אבל עכשיו היא החמירה יותר. לי ולבעלי יצא לדבר על העניין מס' לא מועט של פעמים ואמרנו שאנחנו מודעים לכך שהתדירות ירדה, אבל אנחנו מאוד עייפים ובאמת כשמגיע הערב וחוזרים מהעבודה עייפים אז כבר יורד החשק כי אין כח, אבל אם מישהו מאיתנו יוזם יש שיתוף פעולה מלא מהצד השני ואז אנחנו מצטערים שאנחנו לא עושים את זה יותר. אפילו אמרנו שיכול להיות שאיזה הורמון שקשור למין חסר לנו- כך קראתי.בעלי אמר לי שלפעמים כל כך אין לו כח שאפילו סתם לשכב ולהתחבק זה מספיק לו. יש לציין שאני רב הפעמים יוזמת את השיחות וזה גם משהו שמפריע לי מ-2 סיבות:1. זה היה נותן לי הרגשה טובה יותר אם הוא היה יוזם, זה היה מראה לי שבאמת זה מפריע לו וחסר לו.2. אני יוזמת את השיחות כי אני מפחדת שזה יהרוס את הקשר הטוב שלנו ולא בגלל שיש לי חשק מיני כל כך גדול.כל פעם אנחנו מציעים דברים אחרים ,איך להתגבר על ההידרדרות אך זה פועל בדיוק לשבוע.החשק המיני באמת ירד לשנינו ובגדול. לדוגמא עכשיו, אני שבוע אחרי מחזור וכלום, אין כלום מהכוון שלו. חברות בעבודה אומרות שבן זוגן משתגע בשבוע של המחזור ואני אומרת בליבי - "הלוואי עליי"...הוא אומר שהוא חושב על זה אבל יש לו חשק יותר באמצע היום ומן הסתם אנחנו לא יכולים וכשהוא בא הביתה כבר יורד לו החשק( למען האמת גם לי זה קורה ואני אפילו מתכננת דברים לערב אבל לא מוציאה אותם לפועל).דבר אחרון, אני שמה לב שלעיתים הוא גולש לאתרי סקס, ולמען האמת גם לי יוצא מדי פעם, אז למה זה קורה אם יש לנו האחד את השני? אני לעולם לא סרבתי לסקס.בתחילת הדרך הסקס היה יותר ממצוין ואני ממש מתגעגעת לתקופה הזאת אפילו אני חושבת עליה בעצב - כאילו בחיים לא תהיה לי את אותה ההרגשה והתשוקה שהיו לי... אע"פ שאני מטורפת עליו הוא עליי, אנחנו כל הזמן במגע גופני האחד עם השני, יד ביד, נשיקות,חיבוקים וכו'. אז מה בעצם קורה ? מה?ב ב ק ש ה תענה לי תשובה מפורטת תוך התייחסות לכל מה שציינתי.המון תודה.

ד"ר אורן חסון
לצאת מהשיגרה
05.06.2006 • 11:50

אלמונית יקרה,
את מתארת נכון את הסיבות לירידה בחשק של שניכם. זה טבעי וזה נורמלי לאנשים מסויימים, ולא כך לאחרים. זה עניין אינדיבידואלי, ואני לא חושב שאתם במיעוט. אבל, בהחלט יכול להיות שאם תמשיכו כך, העדר להט יהפוך לשיגרה, ויש בזה סיכון מסויים. לפיכך, במקום לטפל בסימפטומים (העדר חשק מיני), כדאי אולי לטפל בסיבות:התחילו לחפש דרכים לחיות מחדש. כלומר, עשו לכם מנהג, אפילו אם בכוח בהתחלה, לצאת מדי פעם לסופשבוע, גם אם לא יוקרתי, אבל לבדכם היכן שהוא, במקום שיהיה רומנטי לכם. לקחת בייבי סיטר ולצאת. חפשו שוב עניין בנוסף לבית ועבודה, ויש סיכוי טוב שתמצאו בדרך גם זה את זו מחדש. ותאמיני לי שזה יהיה לכם הרבה יותר זול מטיפול זוגי/מיני, וכנראה גם יותר יעיל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083