בעיה בזוגיות: האם זו את או הוא?

תאריך פנייה: 02.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאמייי
בעיות בזוגיות אוףףף
02.06.2006 • 23:53

שלום.
..אני צריכה עזרה ואני אשמח אם תוכל לעזור ליאני וחבר שלי כמעט שנתיים ביחד! (אני בת 18 והוא בן 19 וחצי) בקשר לאהבה אז יש לנו אהבה די חזקה והכל טובאבל מאז שהוא התגייס לקרבי הכל נהיה לא הכי טוב!אנחנו רבים המוןןן ובד"כ זה בגלל משהו שטותי שמגיע לריב גדול! אני ילדה מאוד עצבנית ותמיד אני תוקפת אבל כשאני טועה אני תמיד מודה בטעויות ויודעת לבקש סליחה אם פגעתי או משהו דומה...אבל בזמן האחרון זה פשוט לא מסתדררר אנחנו רבים המוןןןןןןןןןןןןן ואני כבר לא יודעת איך לשפר את זה!בנוסף לזההה אני לא כ"כ סומכת עליו למרות שאני יודעת שבזוגיות זה הכי חשוב! אבל אני פשוט לא בוטחת בו!מצד אחד חבר שלי הכי רגוע בעולם וכמו שאומרים ביחסים שלנו אני זאת שתמיד מתעצבנת אבל גם הוא לפעמים מקבל עצבים וצועקקק או שאומר דברים לא במקום! והכי מוזר שמצד אחד אני לא אוהבת בנים ששותקים תמידדד (והוא קצת כזה שמעדיף לא לענות כדי לא לריב עוד יותר כי הוא יודע מה יהיה בסוף) אך מצד שני כשהוא מתעצבן ואומר מילים מעצבים (לא קללות או משהו כזה) אז אני מקבלת שוק!כאילו מצד אחד אני יודעת שזה מגיע לי ולכל בנאדם יש עצבים! ולא רק לי מותר לצעוק אבל מצד שני כשהוא משנה את היחס ומתעצבן אני נפגעת!!!...אניי פשוט לא יודעת איך להסביר את המצב הזה! ואני כבר מיואשת אני לא יודעת איך להשתנות ולפעמים להתפשר על דברים ולא רק לחמם ולהמשיך בריב! תמיד שהוא מנסה להפסיק את הריב אני ממשיכה לדבר לא יפה...כלומר להיות יבשה איתו ואם הוא אומר אני אוהב אותך אני לא מחזירה ולא לכום!בנוסף לזה לפעמים יש לי תקופות שלא ממש בא לי לדבר איתו י קצת קשה לי שהוא בצבא (אני רואה אותו פעם בשבוע/שבועיים) ואני מדברת איתו בלי חשק! הוא מדבר הכי יפה בעולם ואומר התגעגעתי ואוהב אותך ואני לא מחזירה כלטום כי לפעמים אני חושבת שירד לי ממנו בגלל הצבא והריבים והכל!אני גם אחת שנקשרת מהר לידיד ועם הזמן יות כיף לי לדבר עם ידיד ולפעמים אני אפילו מגיעה למצב כזה שידיד זה שמעודד אותי ומרגיע אותי ולא חבר! מרוב שאני נקשרת לידיד אני יכולה להתחיל להרגיש רגשות כלפיו!אני יודעת שאני אוהבת את חבררר שלי אבל אני מפחדת שכל הריבים האלה יורידו לי ממנו כלומר שאהבה שלי תרד קצת...אך מצד שני אני גם מפחדת שאני רק רגילה אליו, ואם אנחנו נפרד יהיה לי קשה אבל רק בגלל שהייתי רגילה אליו מאוד ולא בגלל שאני אוהבת!...מצד שני אני גם מפחדת שהאהבה שלו תרד גם בגלל כל הריבים והכל!!!אני ממש בבעיה אוףףףףףףףףףףףאשמח אם תעזור לי

ד"ר אורן חסון
בעיה עם עצמך
05.06.2006 • 02:41

מאמיי יקרה,
נכון. את ממש בבעייה, אבל כנראה שלא בגלל החבר שלך, אלא בגללך. את כועסת בקלות, את נוקמת, את שומרת טינה, את די מבולבלת ביחס לרגשות שלך אליו, ובאמת עלול להמאס לו. הוא נמצא בצבא, בקרבי, וכנראה שהוא לא מחפש מריבות כאשר הוא מגיע הביתה אחת ל...האם תתנהגי באופן שונה עם חבר אחר? האם זה הוא או האם זו את?ללמוד לשלוט בעצבים שלך זה בכלל לא קל, אבל זה אפשרי. אלא שזה תהליך שיהיה לך קשה ללמוד לעשות לבד, בגילך. חפשי מסגרת לטיפול נפשי, בין אם דרך פסיכולוג של קופת חולים או דרך מסגרת של מוסד הלימודים שלך, אם את עדיין לומדת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083