ירידה בהתלהבות ביחסים
נטלי
ירידה בחשק המיני
⌄
אני בת 28 ומזה 4 חודשים יש לי חבר בן 28. בתחילת הקשר בינינו הייתי מאד נהנית מהמין בינינו, יכולנו להתנשק ולהתחרמן שעתיים בהנאה מינית גדולה. בחודשיים הבאים הייתה לי ירידה מסויימת בהתלהבות אבל עדיין נהניתי מאד לשכב איתו. הבעיה שלי היא שבחודש האחרון פחות או יותר אני לא מרגישה כמעט שום חשק לשכב איתו , פשוט לא בא לי.אציין שאני לא בטוחה אם הקשר בינינו באמת מתאים לי, אבל גם בהתחלה לא הייתי בטוחה לכן אני לא יודעת אם זה מסביר את המצב.אני לא ממש אומרת לו משהו כי לא נעים לי וכי זה מלחיץ אותי שאני לא רוצה וגם אולי כי אני פוחדת לפתוח את כל הנושאים של האם אנחנו בכלל מתאימים ומה אני מרגישה.מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
אינדיקציות
⌄
נטלי יקרה,
כל העניין אינו ברור, כי לא סיפרת על ההסטוריה שלך ביחסייך עם גברים, ואם זה קרה לך גם עם גברים אחרים. בדרך כלל יש ירידה בהתלהבות לאחר זמן, והיחסים אמורים לעבור, כשהם טובים, ממצב של הידלקות או התאהבות, למצב של אהבה, קירבה רגשית גבוהה, מחוייבות וכדומה. אלא שכאשר משהו לא עובד כמו שצריך, הירידה חריפה יותר. וזה יכול להיות משהו רגשי (למשל משיכה או כעסים), או משהו פיזיולוגי. לפעמים אפילו שינוי של סוג הגלולות יכול להשפיע. כך שיש גם דברים רפואיים שצריך לבדוק, וההסטוריה שלך עם גברים אחרים צריכה לתת לך אינדיקציה מה קורה לך.
נטלי
אינדיקציות
⌄
אורן שלוםביחס להיסטוריה שלי עם גברים אחרים, היו לי עד היום שלושה חברים רציניים ולשלושתם לא נמשכתי בכלל כבר מתחילת הקשר. לכן דווקא נורא שמחתי שעם החבר הזה אני מרגישה שונה ולכן נלחצתי כל כך כשזה פתאום השתנה. היה לי רקחבר אחד שאיתו היה לי מין מעולה כל משך הקשר (כ-3 חודשים) והקשר הזה התאפיין בהרבה מריבות וכסאח ופרידות וחזרות כי הוא היה בחור מאד אימפולסיבי ועצבני ואני גם כן נגררתי למריבות ולא הצלחתי לעצור את עצמי.בנוסף, לפני חודש התחלתי לקחת גלולות לאחר כשנה וחצי בהן לא לקחתי גלולות ואולי זה משפיע..בקשר ליחסים עם החבר הזה, באופן כללי עם גברים אני תמיד במצב של לא בטוחה ומתלבטת ולא כל כך מרוצה והם תמיד מאד אוהבים ורוצים אותי. אני הולכת לטיפול פסיכולוגי ומנסה לעבוד על זה וזה קצת משתנה עם החבר הנוכחי אני יותר מרגישה ומביעה אהבה אבל עדיין זה ממש לא כמו שהייתי רוצה ושואפת
ד"ר אורן חסון
אינדיקציות
⌄
נטלי יקרה,
לכי לגניקולוג שלך, ספרי לו על הסימפטומים, ונסי להחליף גלולות. ועל כל היתר, כדאי שתדברי עם הפסיכולוגית שלך. היא מכירה אותך ואת ההסטוריה שלך קצת יותר טוב ממני.