בגידה, שליטה וכוח בזוגיות
איתן
בעיות אמון ותקשורת
⌄
אנו זוג בסביבות גיל 30 נשואים+3 .אני בגדתי באמון שנתנה בי אישתי דבר שכמובן גרם לקרע גדול.התנצלתי וכבר שנה שאני משתדל ומצליח להיות בסדר ואישתי רואה את השינוי ואת המאמצים.קבענו כללים ובנוסף אני משתדל להיות שקוף .אנו עדיין רבים מידי פעם וכשאני רואה שדעתה עלי לא משתנה ואין מילה טובה אני מתייאש ומפר במקצת את הכללים(זה קרה אולי 4 פעמים בשנה)ולא מדובר בבגידה אלא בכללי התנהגות)אני טוען שחוסר הפירגון וזה שאני מקיים את כללי ההתנהגות עליהם סיכמנו וגם זה לא מועיל למעמדי גורם לי לזלזל בכללים דבר שמכעיס אותה וחוזר חלילה -מה לעשות??
ד"ר אורן חסון
בגידה, ושליטה בזוגיות
⌄
איתן יקר,
הדברים שאתה מתאר הם דברים שחוזרים על עצמם בואריאציות כאלו או אחרות. כאשר בן זוג בוגד, מצד אחד הצד השני צריך לעשות התאמות רגשיות כואבות, ומצד שני, הוא מכניס את עצמו בזוגיות להתגוננות מתמדת. ולפעמים העמדתו של מי שבגד כמי שמועד תמיד לבגוד, וראיית סימנים בכל דבר כחזרה לדרך הרעה, היא דבר שכדאי לבן הזוג הנבגד, כי הוא (או היא) מרוויח מכך את הצורך של בן הזוג הבוגד להצטדק, ולהתיישר. הדבר הזה יכול לתת דווקא לנבגד שליטה בזוגיות.אני לא יודע אם הלכתם ליעוץ זוגי, אבל אולי כדאי שתלכו. כי כרגע הבעיה ביניכם אינה הבגידה שהיתה, אלא מאבקי כוח והעדר תקשורת מתאימה. זהו דבר שהייתם צריכים לעשות ולשפר במקביל לתהליך השיקום שלכם (החרטה והסליחה), ולא עשיתם.
איתן
בגידה, ושליטה בזוגיות
⌄
תודה רבה על ההתייחסות .אתה עוזר המון .תודה.