ירידה באינטימיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 06.02.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דניאלה
אוננות כצורך פיזי או כהתמכרות
06.02.2007 • 16:37

ד"ר אורי חסון שלום,אני בת כמעט 30 כבר חצי שנה מאז שאני ואהוב ליבי משכבר הימים חזרנו לאחר שנים של ניתוק. החלטנו להתחתן בשנה הקרובה וטפו טפו טפו הכל טוב. רק שבתוך ה"הכל טוב" הזה יש גם פחות טוב וזה בסדר וטבעי, לפני חודשיים או קצת יותר, נפגשתי עם חברות ואמרתי: "הוא עושה ביד", התנהלה שיחה לשני הכיוונים.ברור לי מאוד שזה דבר טבעי, שזה צורך גופני להנאה רגעית וזה בסדר מבחינתי. רק מה שלא ברור לי זה שהארוס שלי עושה זאת על בסיס יומי ולעיתים גם יותר מפעם אחת ביום, בהתחלה לא אמרתי כלום, דיברתי על כך בדרך אגב השלכתי את הנושא על החברות שלי וככה נוצרה השיחה. רק שעם הזמן, כל ויכוח קטן ישר המוח שלי משליך את זה על מצב שאולי הוא עונה לי ככה כי הפרעתי לו באמצע, או שהוא כבר גמר היום אז למה הוא ירצה לשכב איתי. או שבמקרה נכנסתי לאינטרנט ואני רואה ששורת הכתובת או בהיסטוריה מופיעים כתובות של אתרי וסרטי פורנו. אני די אובדת עצות, "זה" כל הזמן במחשבות שלי, גם אם אני ממש רוצה אותו פתאום לא בא לי עליו וזה נורא לא אופייני לנו, אנחנו מקיימים יחסי מין בין ארבע לחמש פעמים בשבוע וכעת זה עומד על פעמיים אולי ממש אולי שלוש פעמים. ואם אשאל אותו מה הוא עשה בזמן מסויים (שהוא אונן בו) הוא ישקר לי בפנים, והנורא שהוא כבר לא מחכה שאשאל הוא מספר לי שלא היה לו זמן כל היום והיתה לו מלא עבודה וכו' ואח"כ אני מגלה שהוא ישב כמעט שעה עם המחשב והוא סתם מורח אותי.אני אוהבת אותו, אבל כל העניין הזה מרחיק אותי ממנו.בבקשה - מה אני אמורה לעשות?

ד"ר אורן חסון
סחרור רגשי מזיק
09.02.2007 • 10:15

דניאלה יקרה,
כשאני קורא את המכתב שלך, הקריאה הראשונה מרמזת על כך שבגלל שהוא מאונן על בסיס יומי (מה שקורה ללא מעט גברים צעירים), הוא רוצה אותך פחות, ולכן יש ירידה במינון האינטימיות שביניכם. בקריאה שניה אני חושד שאולי הסיבה לכך היא ירידה בחשקשלךלהיות איתו, בשל הויכוחים ביניכם בנושא הזה, בשל המחשבה שאולי הוא מורח אותך, או אולי בשל הדחייה שלך מעצם העניין עצמו, שגורמת לך או לגועל או לכעס. זו נקודה שלא הבהרת.חבל שתהפכו את זה למשהו חשוב. כי אתם נכנסים לסחרור שיוצר מזה יותר ממה שיש בזה לשניכם. זה הופך להיות משהו שהוא מתריס בו נגדך, ואת כועסת או נדחית, כי זה הפך להיות לפתע ציר מרכזי ביחסים ביניכם, וגדול יותר ממה שזה. גם העובדה שהעלית את הנושא בפני חברות לא מוסיפה, כי זה עניין אינטימי שאינו מקובל כמוסיף כבוד, למרות היותו טבעי, ואם הוא מרגיש מושפל בעניין הזה, זה בצדק. אני מניח שגם זה עלה ביניכם, אלא אם לא אמרת לו דבר על זה.במידה רבה זה בידייך, להוריד את זה מסדר היום, ולהדחיק את זה כבעייה. הוא, את דעתך, כבר יודע, ואני מניח שלא יעלה את זה בעצמו אלא אם תכניסי את זה שוב כנושא לויכוח. השאלה היא אם תצליחי לעשות את זה לבדך, ללא עזרה מקצועית.אני מפנה אותך גם לתשובה קודמת שלי בנושאים הללו,כאן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083