התמודדות עם אמירות פוגעניות בזוגיות

תאריך פנייה: 29.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלי
תלותית
29.07.2011 • 23:52

שלום רב ,
אני ובעלי נשואים כבר כ8 שנים עם שני ילדים קטנים בני 5 ו 7 בעלי אדם טוב מאוקטובר נפלא העניין הוא שהוא אדם מאוד ביקורתי, ענייני, אומר כראות עיניו בלי לנסות לעדן את האמת לדוגמא: את כל כך טיפשה מעצבנת, בן אדם מגעיל איך אני נגעל ממך וכדומה וישנו ריטואר חוזר שאני נעלבת מאוד ובוכה מרגישה שהוא לא אוהב אותישהאגו שלי נפגע מאוד ומאוד מדוכאת ומתייאשת ברגעי הביקורת יש לציין שלא מדובר במעשים שלי שהם קיצוניים או מוזרים במיוחד אלא יותר בפליטות פה מרגיזות וקופצניות שיש לי ליד המשפחה או חברים ולדעתי זה נובע יותר מחוסר ביטחון שהתפתח אצלי ואולי אני מנסה להוכיח לעצמי ולכולם שאני לא כזאת ״מעפנה״ כמו שבעלי אומר לי שנים רבות, לאחרונה המצב שציינתי החריף בינינו ומילותיו יותר בוטות וחדות מבעבר אני נלחצת ובוכה המון הוא כבר מציין בפניי כמה הוא שונא אותי ונגעל מימני ואיך הוא בכלל התחתן איתי והדבר היחידי שיצא טוב מהזוגיות הזאת הוא: צמד הילדים המקסימים , אני מבקשת שיהיה יותר סבלני ונחמד אבל נגמרת לו הסבלנות אליי וככזו הוא נפרד מימני ואני מאוד כואבת ולא רוצה שזה יקרה בגלל הילדים ובגלל שלמרות הקושי גם מאוד כיף לנו ביחד ואנחנו זוג גם מאוד חזק וטוב, חשוב לציין שאנו בארץ זרה כרגע ליותר משנה ,דוברת שפה אחרת ולכן ייעוץ זוגי לא ישים. אני מתנצלת על המכתב הארוך , מקווה שתיתן לי עצה שתעזור לי לחזור לשפיותי כי עם הבושה שבדבר אני מרגישה חוסר איזון נפשי טוטלי , מה דעתך? תודה מראש!

ד"ר אורן חסון
תלותית
31.07.2011 • 00:40

גלי יקרה,
לומר "את כל כך טיפשה מעצבנת", סליחה שאני אומר זאת, אבל זה ממש לא ענייני. זו אמירה המיועדת לפגוע. והמילה "מעצבנת" מעידה עליו לא פחות מאשר עליך, כי הוא זה שמתעצבן, ואני לא יודע אם בצדק או לא. עושה רושם שהוא מתעצבן בקלות. זו אינה "ביקורת" מה שהוא אומר, אלא פגיעה. אולי הוא חושב שכך יחנך אותך טוב יותר, כי דרך הענישה המילולית תלמדי, אבל על זה נאמר "לא הקפדן מלמד". ומכיוון שהוא כנראה לא מעט פעמים נוהג כך, ופוגע בך באמירות שונות ובוטות לפי תאורך, אני יכול לראות למה לפעמים טוב לכם, אבל אני לא יכול לראות איך זו זוגיות חזקה וטובה.יעוץ זוגי, אגב, אפשר גם מרחוק (ראי את הקישור "יעוץ זוגי לישראלים בחו"ל").אם הבנתי נכון, הוא החליט להיפרד. אם אין לך מה לעשות שם בחו"ל, אולי כדאי שתחזרי ארצה. אני מבין שזה לא קל, כי זה אומר להרחיק את הילדים מהאב, אבל את צריכה לשקם את עצמך, גם בשבילם. את כאמא יציבה ובטוחה בעצמה חשובה להם מאד. גם הוא כאבא, אבל אם הוא כאבא בוטה גם כלפיהם כשהם לא בסדר, יכולה להיווצר גם אצלם בעיה של ביטחון עצמי. צריך להבדיל בין בעיות שיש ואי שביעות רצון, לבין האופן שבו יש לתקן אותם. אם רוצים בכלל לתקן. אם אתם מסוגלים להיות ביחד – כדאי שתעבדו על זה ברצינות. וכפי שכתבתי לך, יעוץ זוגי זו כן אפשרות גם כשאתם שם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083