בחירות שעושים: תובנות על ויתורים וחרטה
אורלי
להמשיך הלאה
⌄
יש לי אקס שממנו נפרדתי כבר לפני שנתיים.בת 26.
בלית ברירה כי לא היה בוגר מספיק.
האופי שלו מאוד התאים לי והרגשתי שלמה איתו.
מאז יצאתי לדייטים שלא ככ הצליחו ובעיקר לא הצלחתי להנות בכלל באותה רמה .בעיקר לא ממשיכה. ותמיד עושה השוואות לאקס וכמה היינו יכולים להנות הרגע.
המצב מתסכל וגם מביך בעיקר שעבר ככ הרבה זמן.
בעיקר מפחדת מההלם שאקבל שתהיה לו משהי ועל כן הייתי שמחה לקבל כלים להמשיך הלאה.
תודה לךך
ד"ר אורן חסון
בחירות שעושים
⌄
אורלי יקרה,
זה קורה הרבה. שהיינו במקום מסויים, שהיה לנו משהו מסויים, ושהחלטנו לוותר עליו, ואז, כאשר האלטרנטיבה לא כל כך מצליחה, לחשוב פעמיים על הטעות שאולי עשינו, ואולי גם, מהתסכול ומהתחושות הרעות, להיזכר יותר בדברים הטובים שהיו, ולהתעלם מהדברים הרעים שהיו, כי המחשבות האלו מצדיקות, לכאורה לפחות, את ההרגשה הרעה הנוכחית. ולפעמים אנחנו מחפשים חיזוק דווקא לתחושת הרעות. זה נכון עם בני זוג, וזה נכון גם עם בחירות משמעותיות אחרות בחיים, כמו מקצוע, לימודים ומקום מגורים. כל זה ייעלם אם וכאשר תמצאי זוגיות מוצלחת ואהבה. ואז גם מה שלמה שהאקס שלך עושה או לא עושה, תהיה הרבה פחות משמעות.קחי בחשבון עוד משהו: יתכן מאד שאת די ביקורתית, ואז כל מגרעת וחיסרון של דייט חדש, את מבליטה דרך זכרון הדברים הטובים שהיו לך עם האקס. קל יותר להצדיק כך את התחושה הפחות טובה, ואת הביקורת. אין אדם מושלם, ותמיד יהיו חסרונות בכל אדם שתראי, והשאלה איך מתמודדים עם זה היא לא פעם שאלה של מאבק פנימי שלך. יתכן שאם תנסי להתעניין באדם שהוא, מאחורי החסרונות שאת רואה מיד, אולי תגלי עולם אחר.