זוגיות: כשאין אמון
מור
קנאה היא טובה? ואם אין אותה באהבה?
⌄
שלום רב,
אני בת 29, הוא 28.אני נמצאת במערכת יחסים טרייה של כחודשיים עם גבר שסיפר לי שבעברו היו לו מערכות יחסים לא טובות, אני מדברת על האהבות שלו כשהיה ילד, למשל הייתה לו מערכת יחסים של 4 שנים והוא היה גר עם הבת זוג, אך קינא לה נורא וכיום הוא אינו חוזר על טעויות מבעבר. אמר שהוא למד מאוד ואינו מתנהג ככה. אך אמר לי שהוא רכושני לדברים שלו, לא בנוגע לאהבה. ששאלתי מדוע זה נגמר עם הבחורה מהעבר הרחוק, הוא טען שזוהי הייתה אהבה שונה ואחרת, של גיל יותר צעיר, בני נוער והיום הוא בשל לאהבה אמיתית ושונה מגיל הטיפש עשרה.היום הוא בן 28, גם לא בוגר ככ, ואני שמה לב שבמהלך החודשיים האלה שאנו יחד הוא אינו מקנא לי כלל. הרי טיפוס שקנאי לבת זוגתו תמיד יהיה ככה לא? באהבה. מה שונה אז והיום? האם הוא באמת יכול לשנות את זה או שהוא נורא מאופק? אז לפעמים אני חושבת שזה לא אמור להיות ככה, שהוא כן צריך לקנא לי קצת אם הוא אומר שהוא אוהב אותי אך אינני רואה זאת. בכלל. הוא בעצמו אמר לי שצריכה להיות קנאה באהבה עד גבול מסויים, "קנאה טובה" ולא קיצונית כפי שהיה לו בעברו. אך גם הקנאה הטובה אינה קיימת איתו. אז יתכן שהוא אינו אוהב אותי? תמיד במערכות יחסים בן הזוג קצת קינא לי ועכשיו אני לא רואה בכלל קנאה והייתי רוצה להרגיש לעיתים שאכפת לו ממני והוא מקנא לי קצת.לעיתים כשהוא מדבר איתי ופתאום אני מקבלת הודעה ויש צפצוף, הוא אומר לי- קיבלת הודעה.. ואני מבינה שהוא רוצה לדעת ממי זה. או שאם אני מחוברת בואצאפ הרבה זמן, קרה לו שהוא שאל אותי "מעריץ חדש".? ושאמרתי לו ממש לא אין לי, הוא שאל אז מה את מחוברת ככ הרבה זמן? אך מעבר לזה שום דבר אחר. או אם למשל פעם אמרתי לו שמישהו אחר התחיל איתי מהעבר הרחוק הוא לא מתעצבן ולא מקנא לי. אומר אוקי.האם כשאין בכלל קנאה באהבה זה אומר שאין לו רגש אליי? הוא טוען שהוא אוהב אותי ואף רוצה שנעבור לגור יחד בעתיד הקרוב ואנחנו רק חודשיים יחד. האם באהבה לא צריכה להיות קנאה כלל? אני למשל טיפוס מאוד קנאי והאמון שלי בגבר שאיתי שואף לאפס. לכן אני מנסה ומאוד משתדלת ולא חוקרת ולא חופרת לו. אפילו מחקתי אותו מהפייסבוק רק בשביל לא לחפש אותו על דברים קטנים בשביל שלא אריב איתו. אני במאת מנסה לשנות את עצמי. הוא לא ידוע שאני קנאית. והוא אינו גורם לי לקנאות אבל לא אשקר לך, לפעמים אני חושבת שהוא כן מסתיר ממני דברים אבל אני לא פותחת זאת בשביל לא להיכנס למצבים של עימותיםאשמח לדעתך האישית בנושא קנאה טובה, ואם אין אותה בכלל אז זה מעיד על חוסר אהבה אליי?תודה ושבת שלום
מור
הקשר הזה נגמר
⌄
שלום
שוב רציתי לומר שהקשר הזה נגמר אתמול היות ותפסתי אותו משוטט באתר הכרויות והוא טוען שהוא אינו נמצא שם אך מה שראו עיניי -לא משקרות.הוא אומר לי שהוא אוהב אותי וכשיש לו מישהי הוא לא מחפש אחרת ולעומת זאת הוא שם ועוד משקר לי שהוא לא שם!! לא ראיתי דבר שכזה בחיי! אז בערב היה קצת עימות איתו ששאלתי מה עשה ביום שישי שהלך לישון ככ מאוחר ושאלתי אם היה עם חברים או מישהי? ידידה הכוונה? ואז הוא כנראה קיבל רגליים קרות וזה מה שגרם לו לשוטט באתר הכרויות כי שאלתי אם היה עם מישהי הרי שמיד לאחר מכן הוא התחיל להיות קר ובמקרה אחרי זה אני רואה אותו מחובר שם.. הוא אומר לי תפסיקי לחפש אותי אם אני איתך אני לא מחפש אחרות אין לי סיבה ותאמיני לי שאם לא טוב לי אני אגיד לך ולא אשאר איתך. אז מה פשר ההתחברות לאתר? הוא ממשיך לומר לי שהוא אינו שם ומה שרואים שם שהוא כן.. משקר לי במצח נחושה.. אז מה עשיתי? חזרתי לשם גם. ואז פתאום הוא שואל אותי אם אני רוצה שזה ייגמר? אמרת ילו שלא כי אני אוהבת אותך אבל הרסת הכל. והוא ממשיך להגיד לי שהוא לא יודע על מה אני מדברת ושהוא לא נמצא שם. ואז הוא אמר שהוא לא יכול להיות איתי כשאני מחפשת אחריו כל הזמן ושאין לי אמון בו. הסברתי לו שאין לי אמון באף גבר ושבגדו בי בעבר ושהוא צריך לקבל אותי ולהבין.. ואז הוא אמר שהוא צריך זמן לחשוב על זה כי הורדת לי את החשק.
מור
הקשר הזה נגמר
⌄
במידה והבחור הזה יחזור, האם להציב אולטימום? שכל עוד הכרטיס שלך שם, זה לא ילך..? הוא אומר שהוא לא מחפש אותי בדברים האלה וחבל שאני לא מתמקדת בו אלא בחוסר שקט הזה שאני בודקת אותו כל הזמן.אני ממש לא יודעת מה לעשות. הרי אם הוא אוהב אותי הוא אמור לקבל את זה ולהעריך ולמחוק את עצמו ולהבין שזה מפריע לי לא?
ד"ר אורן חסון
ביטחון וחוסר ביטחון
⌄
מור יקרה,
אם הוא לא רציני, ואם הוא מחפש עוד, אז באמת אין מה לחפש בזוגיות איתו. אני מבין שיש סתירה בין מה שהוא אומר לך, שהוא לא מחפש נשים אחרות, לבין המציאות, שאת מוצאת שהוא כן. חודשיים הם רק תחילת קשר, ואת לומדת אותו. אם למדת שהוא לא אמין, ואת חושבת שכבר עברתם את שלב הבדיקה אם אתם רוצים להיות ביחד ויצרתם כבר מחוייבות לנסות זוגיות, ובכל זאת הוא מחפש עוד, אז למדת מזה או שיש לו בעיה עם עצמו ביצירת מחוייבות, או שהוא לא אמין או שהוא לא רוצה מספיק. ואין לזה שום קשר לקינאה. כמעט שלא. קינאה נובעת לא רק מרצון לבלעדיות, אלא במידה רבה מאד מהביטחון בבלעדיות הזו, שנובע מהביטחון האישי והעצמי שלך, ומהביטחון באישיות של הצד השני.