הצבת גבול בדיבורים פוגעניים
עלמה
התמודדות עם העבר
⌄
ד"ר חסון שלום
!
יש לי בעיה ואני מקווה שלא אשמע משוגעת.חבר שלי ואני כבר שנתיים יחד. (אני בת 24). קרה אחרי כל מיני סיטואציות שהיינו אחרי סקס למשל, שדיברנו על דברים מיניים ואיכשהוא הוא מעלה דברים שעשה עם בחורות לשעבר, הוא ניסה פעם ככה וכו. יצא כבר מספר פעמים שהןא פלט דברים בסגנון, דברים שבעייני מפורטים מידי. אחרי שהוא אומר דברים כאלה אני מתבאסת מיד, ולא מפסיקה להריץ לעצמי בראש את הסיטואציה המינית בינו לבין הבחורה. אני רואה סרטים בראש ולא מפסיקה לחשוב על זה עד שאני ממש חוטפת דחייה מבן זוגי וממש מרגישה שאני נגעלת ממנו ונגעלת לגעת בו. עצם המחשבה על כך ששכב עם הרבה נשים בעבר בדיוק כמו שהוא שוכב איתי היום, דוחה אותי. זה לא שאני איזו מתחסדת, אני יודעת שאני לא יוצאת עם בתול.ידוע לי היטב על העבר המיני העשיר שלו, (והרי גם לי יש עבר מיני אם כי דל) אבל כל כך קשה לי לשמוע את זה. אני מרגישה שבאיזשהוא מקום זה מזלזל בי, זה שהוא מרשה לעצמולהעלות את זה בפני, וחושבת לעצמי מעניין איך הוא היה מגיב לו זה היה הפוך.הוא מצידו מתעצבן הוא לא מוכן אפילו לדבר על זה.אומר כי זה מבאס אותו שהוא לא יכול לדבר איתי ולשתף אותי ושצריך לסנן ולהיזהר בדיבורו ושהגישה שלי ילדותית. אני מצידי מרגישה מאד רע עם זה. לא אמרתי לו על הסרטים שרצים לי בראש כי זה משפיל מידי, ובלי קשר אם אני רק פותחת את זה הוא ישר קוטע אותי ומתעצבן בצורה קיצונית, שלא ברורה לי.הוא לא חש צורך להצטדק על דברים שעשה והוא לא מתבייש בהם, לדבריו.אני לא חושבת שהוא צריך להצטדק או ךהתבייש, אבל לא מבינה איך הוא לא יכול להבין אותי, ואיך עוא לא מבין, ולמה, לעזאזל, זה כל כך כל כך מציק לי ברמה שאני יכולה להתבאס על זה שבוע ולרצות להתרחק ממנו? בבקשה תעזור לי...בבקשה.
תודה רבה רבה מראש!
ד"ר אורן חסון
הצבת גבול?
⌄
עלמה יקרה,
כנראה שכן חשוב שתגידי לו שזה לא עושה לך טוב לשמוע מה עשה ואיך עשה עם נשים אחרות. זו החולשה שלך. אין לך מה "לפתוח את זה", ובודאי שלא לבקש ממנו להצטדק – כי את לא צריכה להאשים אותו, אלא פשוט לקטוע כאשר הוא מספר לך. שיתרגל שאת לא רוצה לשמוע. אני יודע שזה עלול ליצור בהתחלה עימותים, אבל זה לא משהו שצריך לפתוח בנפרד, אלא שכאשר הוא מתחיל, תגידי לו "בבקשה לא". למה? "כי זה לא עושה לי טוב לדעת את הפרטים. אתה רוצה לדבר על מה שאנחנו עושים? בבקשה. אתה רוצה לדבר על דברים שאתה רוצה לעשות? – זה פתוח לדיון. אחרי הכל, אני לא אתה, ואני מרגישה דברים אחרת." אני מניח שאחרי כמה פעמים הוא יבין את העניין.אני מניח שיש עוד הרבה דקויות ביחסים ביניכם שמשפיעים על מערכת היחסים והכוחות ביניכם שזה רק ביטוי לכך. מה שאני מנסה לומר לךהוא רק שזה בכלל לא נושא לויכוח, וגם לא לתוכחה, אלא להצבת גבול.